Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Musíte vidieť: Angličan dokázal na BMX ako prvý na svete šialený trik triple flair

"Je to jeden z tých trikov, ktoré môžete vyskúšať len niekoľkokrát, pretože keď spadnete, nasleduje skutočne tvrdý pád," opísal britský BMX jazdec Kieran Reilly.
Martin Sarvaš

Prvý triple flair na svete v podaní Kierana Reillyho:

Britský BMX jazdec Kieran Reilly sa zapísal do kníh histórie BMX, keď sa mu ako prvému na svete podarilo spraviť šialený trik – triple flair.

Ide o trik, pri ktorom jazdec spraví tri backflipy (salto vzad), pričom pri poslednom sa ešte otočí okolo vlastnej osi o 180 stupňov. Jazdec pritom dopadá na rampe vedľa miesta odrazu.

Historicky prvému triku triple flair na svete však predchádzali dlhé dni pádov a neúspešných pokusov na špeciálnej rampe v Asylum Skateparku v Nottinghamshire v Anglicku.

Trik sa mu podaril presne po 13 dňoch tréningu a predchádzalo mu 20 neúspešných pokusov.

„Je to jeden z tých trikov, ktoré môžete vyskúšať len niekoľkokrát, pretože keď spadnete, nasleduje skutočne tvrdý pád,“ opísal Kieran Reilly.

„Nedokázal by som to bez pomoci od Red Bullu, ktorý pre mňa zostavil úžasný tím ľudí hneď, ako som si povedal, že mám iba malú šancu na triple flair. Pomohli postaviť úžasnú rampu v Asylum Skateparku s prispôsobenou úpravou pre tento trik, ktorý vyhovoval všetkým mojim potrebám.“

„Je to sen jazdiť s prilbou Red Bull na hlave, zakaždým, keď ju zahliadnem, spomeniem si na to, ako ďaleko som sa dostal a ako ďalej sa chcem v BMX ako športe posunúť. “

Video z príprav i všetkých pokusov Kierana Reillyho o historicky prvý triple flair na BMX:

Aktuality

18:17 Peter Sagan sa tesne vyhol hrozivému pádu v šprinte úvodnej etapy Okolo Maďarska.

Sagan dostal v záverečných kilometroch defekt, kvôli ktorému stratil dobrú pozíciu na čele pelotónu a nakoniec skončil na 23. mieste. Skvelý výkon v úniku predviedol český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý dostal ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca a vďaka bonusom z prémií je druhý v celkovej klasifikácii.

17:56 Únik „ukradol“ šprintérom piatu etapu na Giro d’Italia. Benjamin Thomas získal prvé víťazstvo pre Cofidis v roku 2024.

Na druhom mieste skončil Michael Valgren a tretí finišoval Andrea Pietrobon. Celkovú klasifikáciu vedie aj naďalej Tadej Pogačar.

15:26 Video: Peter Sagan spadol v úvode prvej etapy Okolo Maďarska, v pretekoch pokračuje.

Len 35 km po štarte došlo k pádu piatich jazdcov, pri ktorom skončil na zemi Peter Sagan a aj ďalší jazdec tímu Pierre Baguette Daniel Vysočan. Zo záznamu pádu to vyzerá, že neutrpeli vážnejšie zranenia v pretekoch pokračujú.

12:48 Video: Najlepšie momenty zo svetového pohára v zjazde vo Fort William zachytené v Sleeper Shreedit.

Už tradične najlepšie zostrihy z pretekov svetového pohára prináša Sleeper, ktorý nevynechal ani prvé kolo zjazdu vo Fort Williame. Toto video baví a je prešpikované skvelými momentmi.

12:03 Detaily 5. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

V poradí tretia etapa, v ktorej sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte, má dĺžku 176 km a prevýšenie 2180 m.

Zavrieť reklamu