Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Zdeněk Štybar bude štartovať na Majstrovstvách sveta v cyklokrose 2021

"Budú tam dvaja výnimoční favoriti Wout van Aert a Mathieu van der Poel, ale po nich je tam celkom otvorený priestor pre súboj o tretie miesto," hovorí trojnásobný majster sveta v cyklokrose.
Martin Sarvaš

Český cyklista Zdeněk Štybar bude štartovať na Majstrovstvách sveta v cyklokrose 2021, ktoré sa uskutočnia 31. januára v Oostende.

Neplánoval som tento rok štartovať na majstrovstvách sveta, ale veci sa vyvinuli inak. Ako všetci viete, cyklokros je mojou vášňou. Potom, čo som pár pretekov sledoval iba v televízii som pocítil v bruchu ten zvláštny pocit, že chcem štartovať,“ vyjadril sa český jazdec tímu Deceuninck – Quick-Step.

35-ročný Zdeněk Štybar je trojnásobným majstrom sveta v cyklokrose v elitnej kategórii a dvakrát vyhral titul majstra sveta do 23 rokov.

„Za normálnych okolností by mi to nesedelo do programu, ale veci sa zmenili, absolvoval som veľa tréningov a cítim sa kondične dobre. Zvážil som to aj s Patrickom Lefevre-om i tímovým manažmentom a som rád, že ma podporili,“ cituje Štybara oficiálny web Quckstepu.

„Pri majstrovstvách sveta budem mať vždy špeciálne pocity, keďže práve nimi sa začala moja kariéra a dosiahol som na nich špeciálne víťazstvá. Nejdem tam s očakávaním víťazstva, ale určite do toho dám všetko, aby som dosiahol čo najlepší výsledok.“

„Budú tam dvaja výnimoční favoriti Wout van Aert a Mathieu van der Poel, ale po nich je tam celkom otvorený priestor pre súboj o tretie miesto. Trať by mala byť príjemná a nie veľmi technická, čo bude vyhovovať silovým jazdcom. Je to dobre aj pre mňa a keďže môj posledný tréningový blok išiel veľmi dobre, znamená to, že môžem poriadne zatlačiť,“ dodal Štybar.

Van Aert favorizuje svojho najväčšieho rivala: „Mathieu ukázal v predošlých týždňoch, že favoritom je on. Ide o úplne inú trať, ale stále sú to hodinové preteky. Ja a Mathieu sme boli favoritmi na každej trati a to isté bude aj o týždeň.“

Van der Poel očakáva na majstrovstvách veľký súboj: „Ťažko povedať, kto je favoritom. Myslím si, že máme dvoch veľkých favoritov – Wouta a mňa. Dnes sme mohli vidieť [v Overijse], že obaja sme vo forme. Predpokladám, že to budú výborné preteky.“

Vaše komentáre

Aktuality

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Včera 10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

Zavrieť reklamu