Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Existuje vôbec niečo horšie a nevkusnejšie ako SPD sandále?

Rok čo rok sa SPD sandále od Shimana objavujú v ich katalógu. Nezmenené od ich prvého predstavenia pred asi milión rokmi.
Martin Sarvaš
Existuje vôbec niečo horšie a nevkusnejšie ako SPD sandále?

Šliapete v horúčave, po čele vám pri akomkoľvek menšom kopčeku stekajú kropaje potu, dres máte prepotený a nechutne nalepený na chrbáte a nohy sa vám paria v topánkach. Tak si teda poviete, že aspoň si dáte sandále, nech sa nohy vetrajú.

Nie. Ani akékoľvek teplo vám nedáva právo obuť si na bicykel túto skazu.

SPD sandále je výkrik do tmy, ktorý by mal byť celosvetovo zakázaný.  U našich západných susedov môžme tieto módne výstrelky vidieť častejšie ako by sme chceli. No malo by to byť pre nás výstrahou.

Shimano podľa svojich slov spojilo efektivitu a sebavedomie nášľapných pedálov s maximálnou priedušnosťou s otvoreným dizajnom obuvi.

Shimano dokonca predstavilo špeciálnu retro edíciu SPD sandálov pri 25. výročí ich vzniku.

Takto štýlovo vyzeráte v Shimano SPD sandáloch na bicykli.

Okrem toho, že sandále celkovo nie sú veľmi estetickou obuvou, doplnené o ponožky sa dostávajú do úplne novej dimenzie.

A samozrejme, že ak si obujete SPD sandále na bike, nepôjdete úplne na boso. Jedine, že by áno. V tom prípade by ste sa však mali nad sebou vážne zamyslieť.

Nebezpečnosť nosenia akýchkoľvek sandálov či šlapiek na akomkoľvek bicykli je nespochybniteľná a ak by vám aj náhodou neprekážal ich otrasný vzhľad v spojení s bicyklom, skúste si predstaviť, ako pri hociakom menšom páde či obyčajnom strete nohy s prekážkou či nechtom so zemou, dopadnete.

Ak by vás náhodou napadlo dať si na sandále návleky, máte asi skutočne problém.

Našťastie sa nájde iba veľmi malé množstvo cyklistov, ktoré je schopné si túto obuv skutočne na bicykel obuť. Je otázne, či si SPD sandále necháva Shimano medzi svojimi doplnkami „lifestyle gear“ iba pre srandu alebo sa ich iba nevedia zbaviť.

SPD sandále ako štýlový módny doplnok.
Dá sa v nich robiť aj parkour.
Reflexné prvky v zadnej časti, aby ste mohli mať sandále bezpečne aj v noci.
Toto jednoducho na nohách nechcete.

Vaše komentáre

Aktuality

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Zavrieť reklamu