Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mads Pedersen porazil Van der Poela v šprinte jeden-na-jedného a vyhral Gent-Wevelgem

Majster sveta z roku 2019 a súčasný majster sveta išli spolu na čele záverečných 35 kilometrov. V šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Jordi Meeus.
Martin Sarvaš

Mads Pedersen (Lidl-Trek) a Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) sa na klasike Gent-Wevelgem po prvýkrát stretli v záverečnom súboji jeden-na-jedného.

V dlhom šprinte bol rýchlejší Pedersen, zatiaľ čo majstrovi sveta už v záverečných metroch došli sily a svoj šprint vypustil.

V šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe) pred Jasperom Philipsenom (Alpecin-Deceuninck) a Jonathanom Milanom (Lidl-Trek).

Mads Pedersen a Mathieu van der Poel sa dostali do vedenia pri záverečnom prejazde stúpaním Kemmelberg 35 km pred cieľom.

Pedersen bol na záverečnej rovinke pred Van der Poelom, rozbehol svoj šprint už 300 metrov pred cieľom, no majster sveta nemal dostatok síl, aby ho predbehol, a tak si dánsky jazdec tímu Lidl-Trek pripísal už druhé víťazstvo na belgickej klasike.

Záverečný šprint:

„Buď by som to bol ja, alebo Mathieu, kto by vyvíjal tlak v skupine. Ak by som mohol kontrolovať tempo a neprekračovať limit, bolo by to pre mňa výhodnejšie, ako nechať to urobiť jemu,“ povedal Pedersen po dojazde.

„Bolo celkom dobré, že sme tam boli traja chalani v prednej skupine. Johnny [Jonathan Milan] zaútočil ako prvý a bol tam dlho sám. Pre mňa a Jaspera [Stuyvena] to bolo určite výhodné. Nešťastné bolo, že Jasper mal defekt, ale stále to bola pre nás dobrá situácia.“

„Musel veriť vo svoj šprint, pretože sme nemohli začať jeden na druhého útočiť a potom by nás skupina dobehla. Takže som musel veriť, že šprint bude dosť dobrý na to, aby som porazil Mathieua. A s tou formou, akú v poslednom čase ukázal, tomu bolo ťažké uveriť.“

„Musel som skúsiť šprint a nič iné. Bol to hazard. Išiel som dopredu, pretože Deceuninck by bol rád, keby sa partia vrátili aj s Philipesenom. Musel som teda držať vysokú rýchlosť a dúfať, že ešte budem mať nohy na dobrý šprint,“ dodal Pedersen.

Výsledky Gent-Wevelgem 2024

Aktuality

14:28 Video: Peter Sagan podpísal fanúšikovi knihu za jazdy na pretekoch v Maďarsku.

Trojnásobný majster sveta potešil fanúšika podpisom knihy Môj svet v záverečnom stúpaní tretej etapy pretekov Okolo Maďarska.

11.05.2024 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu