Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel vyhral klasiku E3 Saxo po neuveriteľnom 43-kilometrovom sóle

Van der Poel si pripísal prvé víťazstvo v dúhovom drese majstra sveta. Wout van Aert spadol v stúpaní Paterberg, práve v momente, kedy zaútočil Mathieu van der Poel. Napriek pádu predviedol skvelý výkon a skončil na treťom mieste za Jasperom Stuyvenom.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel vyhral klasiku E3 Saxo po neuveriteľnom 43-kilometrovom sóle

Mathieu van der Poel (Alpecin – Deceuninck) si pripísal prvú výhru v dúhovom drese majstra sveta v cestnej cyklistike po neuveriteľnom 43-kilometrovom víťaznom sóle na pretekoch E3 Saxo Classic, ktorá sa považuje za tzv. malý monument Okolo Flámska.

Rekord v najdlhšom víťaznom sóle na pretekoch E3 Saxo doposiaľ držal Fabian Cancellara, ktorý v roku 2013 vyhral po 35-kilomerovom sóle.

Na druhom mieste skončil so stratou 1:31 min Jasper Stuyven (Lidl-Trek) pred tretím Woutom van Aertom (Visma – Lease a Bike), ktorý doplatil na pád v stúpaní Paterberg, práve v momente, kedy zaútočil Mathieu van der Poel.

Belgickú klasiku výrazne ovplyvnilo nepriaznivé počasie, protivietor a dážď, ktoré sprevádzali jazdcov takmer počas celých 207,6 km dlhých pretekov s prevýšením 2019 m.

Rozhodujúci útok Mathieu van der Poela a pád Wouta van Aerta v stúpaní Paterberg 43 km pred cieľom:

Myslel si, že potrebuje ešte niekoľko pretekov, aby sa dostal na potrebnú úroveň

„Som skutočne šťastný a nečakal som to. Myslel som si, že potrebujem ešte niekoľko pretekov, aby som sa dostal na túto úroveň,“ povedal po dojazde Van der Poel.

„Teraz dúfam, že sa z toho zotavím pred nedeľným Gent-Wevelgem. Musím priznať, že som bol na konci už celkom uvarený.“

„Chalani odviedli skvelú prácu, postavili ma do popredia so Sørenom (Kragh Andersenom), ktorý bol pre mňa dôležitý. Som veľmi šťastný, že som vyhral, a najmä s tým, ako som vyhral,“ povedal.

„Myslím si, že na víťazstvo môžeme byť hrdí ako tím. Teraz sa pokúsim zotaviť, pretože Gent-Wevelgem tiež ešte nemám medzi svojimi víťazstvami. S Jasperom Philipsenom si myslím, že máme dvoch chlapcov, ktorí sú favoriti, takže dúfajme, že do tímu pridáme ďalšie víťazstvo,“ dodal Van der Poel.

Víťazný dojazd Mathieu van der Poela do cieľa E3 Saxo Classic:

Výsledky E3 Saxo Classic 2024

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu