Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Kia EV9 je robustné elektrické SUV na všetky tvoje dobrodružstvá

Nová vlajková loď značky Kia, robustné elektrické SUV, s dojazdom 563 km a ultrarýchlym nabíjaním 800V, dokáže za 15 minút zvýšiť dojazd až na 249 km. Kia EV9 je vybavená aj funkciou obojsmerného nabíjania, čím je ideálnym spoločníkom na dobrodružné výlety do prírody akéhokoľvek druhu.
Matúš Bušík
Kia EV9 je robustné elektrické SUV na všetky tvoje dobrodružstvá

Kia EV9 je plne elektrické SUV navrhnuté pre moderný životný štýl v ére elektrifikácie, je mohutné, ponúka až 3 rady sedenia a pohodlne odvezie 6 alebo 7 pasažierov, ale zároveň je sofistikované a technologicky vyspelé.

Vďaka celému radu inteligentných inovácií je model EV9 rovnako výkonný a spoľahlivý v meste, ale aj v náročnom teréne.

Dojazd a rýchle nabíjanie

Kia myslí dopredu a už dnes ponúka riešenia budúcnosti v oblasti elektromobility. S dojazdom až 563 kilometrov a ultrarýchlym nabíjaním, ktoré dokáže za 15 minút zvýšiť dojazd až na 249 km je  ideálnym elektromobilom.

Model EV9 je  vybavený aj funkciou obojsmerného nabíjania, čo znamená, že si môžeš nabíjať svoj elektromobil pomocou nástennej nabíjačky doma alebo verejnej nabíjacej stanice, ale môžeš tiež využívať energiu uloženú v akumulátore elektromobilu na napájanie elektronických spotrebičov v prírode ako napríklad elektrobicyklov alebo karavanových prívesov, čím ti otvára nový svet dobrodružstiev a výletov.

Kľúč môžete nechať doma

Kia EV9 prichádza s technológiou ultraširokého pásma, ktorá umožňuje, aby si ju otváral iba pomocou kompatibilného mobilného telefónu.

S ním auto odomkneš, naštartuješ, aj zamkneš. Takýmto spôsobom sa do vozidla dostanú až traja vopred určení užívatelia, ktorých si vyberieš.

Zaparkuješ na diaľkové ovládanie

Kia EV9 meria na šírku 5 010 mm, na šírku 1 908 mm a na výšku 1 750 mm, pričom za priestranný interiér vďačí najmä rázvoru s dĺžkou 3 100 mm.

Už na prvý pohľad je to kus poriadne robustného auta, ale nemusí ti to spôsobovať obavy z parkovania.

Tie spoľahlivo zaženie inteligentný diaľkový parkovací asistent 2.0, ktorý samostatne zaparkuje kolmo, uhlopriečne, či dokonca pozdĺžne bez ohľadu na to, či si vo vozidle, alebo nie.

Rovnováha medzi výkonom a pohodlím

Vozidlo je vybavené štyrmi rôznymi jazdnými režimami a ty si môžeš vybrať, čo najviac vyhovuje tvojím preferenciám, ako aj jazdným podmienkam.

Ide o tieto režimy: Eco, ktorý maximalizuje efektivitu, Sport, ktorý zvyšuje výkonovú krivku pre lepší výkon, Normal pre rovnováhu medzi výkonom a efektivitou a režim My Drive, ktorý si môže vodič prispôsobiť sám.

V každodenných jazdných situáciách poskytuje nové viacprvkové zavesenie kolies plynulú a pohodlnú jazdu, zatiaľ čo samonivelačný zadný tlmič zlepšuje jazdné vlastnosti aj stabilitu, keď vozidlo preváža ťažký náklad.

Záväzok udržateľnosti

Kia sa k téme udržateľnosti stavia mimoriadne zodpovedne, deklaruje to aj modelom EV9, pretože do interiérov sa dostalo mnoho ekologických a recyklovaných materiálov.

Poťahy sedadiel pripomínajúce kožu pochádzajú z prírodných zložiek, ako je kukuričný a ricínový olej.

Na výrobu prístrojovej dosky a obloženia dverí a stĺpikov, či na látky a koberce využili konštruktéri recykláty z PET a rybárskych sietí.

Z recyklovaných plastov vytvorili aj obloženie interiéru.

EV9 je všestranný automobil pripravený s dojazdom až 563 bezemisných kilometrov ťa vziať za akýmkoľvek dobrodružstvom a otvoriť ti svet nových možností.

www.slovakiaauto.sk

 

Aktuality

17:33 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

17:16 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

15:58 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

12:37 Peter Sagan o výhre na Giro d’Italia: Celý deň sa deriem v úniku a teraz ma niekto predbehne tesne pred koncom? No to určite.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:58 Pomôžte Soni posadiť sa znovu na bicykel.

„Volám sa Soňa a v 15-tich rokoch som absolvovala takmer rutinnú operáciu chrbtice, následkom čoho som zostala ochrnutá od pol pása dolu s diagnózou spastická paraplégia spôsobená ischemickou léziou hrudnej miechy.“ Soňa Gabriš robí verejnú zbierku s cieľom vyzbierať peniaze na kúpu bicykla pre hendikepovaných.

Zavrieť reklamu