Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wilier Filante SLR Marka Cavendisha pre rok 2024: Nové pedále, sedlo aj kolesá (detaily, špecifikácia)

Pomôžu nové komponenty Cavendishovi k prekonaniu historického rekordu v počte vyhratých etáp na Tour de France?
Martin Sarvaš
Wilier Filante SLR Marka Cavendisha pre rok 2024: Nové pedále, sedlo aj kolesá (detaily, špecifikácia)

Začiatkom júla sme písali, že Mark Cavendish už nikdy neprekoná historický rekord na Tour de France, pretože si pri páde v ôsmej etape zlomil kľúčnu kosť. Po páde a nepríjemnom zranení však musel z Tour odstúpiť, podstúpil operáciu ramena, čo znamenalo predčasné ukončenie sezóny.

38-ročný Brit v máji oznámil, že sezóna 2023 bude jeho poslednou v profesionálnom pelotóne, no svoje rozhodnutie odchodu do „dôchodku“ sa rozhodol o rok odsunúť.

Mark Cavendish mal tento rok na dosah prekonanie historického rekordu v počte víťazných etáp na Tour de France (34), o ktorý sa momentálne delí s Eddym Merckxom, keď skončil druhý za Jasperom Philipsenom v hromadnom šprinte siedmej etapy Tour 2023.

Cavendish tak ukázal, že aj naďalej patrí medzi šprintérsku elitu a v roku 2024 sa opäť pokúsi dosiahnuť 35. etapové víťazstvo na Tour de France.

Mark Cavendish sa totiž rozhodol, že predĺži svoju pretekársku kariéru a aj v sezóne 2024 bude jazdiť v drese tímu Astana Qazaqstan.

Cavendish bude mať nové kolesá, sedlo aj pedále

Cavendishov tím Astana Qazaqstan bude mať v roku 2024 nového sponzora na komponenty a na svojich bicykloch Wilier budú mať jazdci nové kolesá od značky Vision.

Mark Cavendish bude mať konkrétne kolesá s 60 mm hlbokým ráfikom Metron SL60.

Okrem toho mení Cavendish aj pedále a namiesto pedálov Look bude mať pedále Dura-Ace od Shimana. 38-ročný Cavendish mení aj sedlo a aj keď zostáva pri značke Prologo, model Zero II vymení za Nago R4.

Na svojom bicykli Wilier Filante SLR má Cavendish tiež radenie Shimano Dura-Ace Di2 R9200 s prevodníkmi 54-40t a kazetou s rozsahom 11-34t. Tím Astana Qazaqstan však používa nadrozmerné kolieska v kladke prehadzovačky od SLF Motion Speed.

Hmotnosť Cavendishovho Wilieru Filante SLR je v kompletnej výbave s pedálmi a košíkmi na fľaše 7,7 kg.

Špecifikácia Wilier Filante SLR Marka Cavendisha pre rok 2024

  • Rám: Wilier Filante SLR
  • Veľkosť: S
  • Radenie: Shimano Dura-Ace Di2 R9270
  • Kľuky: 54/40t
  • Kazeta: 11-34t
  • Kolesá: Vision Metron SL60
  • Merač výkonu: Shimano Dura-Ace FC-R9200-P
  • Plášte: Vittoria Corsa Pro TLR, bezdušové, 28 mm
  • Riadidlá: Wilier Zero Carbon (šírka riadidiel 40 cm, dĺžka predstavca 13 cm)
  • Sedlovka: Wilier Filante SLR
  • Sedlo: Prologo Nago R4
  • Klietky na fľaše: Tacx Deva
  • Pedále: Shimano Dura-Ace
  • Hmotnosť: 7,7 kg

Aktuality

Včera 19:10 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

Včera 10:37 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

09.05.2024 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

Zavrieť reklamu