Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Ľadvinky

Test: Ľadvinka Topeak Hip Pack

Už vás nebaví jazdiť s batohom a nechcete mať celý bicykel ovešaný vecami? Ľadvinka je riešenie.
Hodnotenie: 4.5/5
59,95
Matúš Bušík

Ľadvinky sú skvelým služobníkom počas kratších výletov alebo v prípade, že nechcete nosiť batoh, ale tie najnutnejšie veci chcete mať stále pri sebe.

Táto od značky Topeak má objem 3l, ktorý je rozdelený do dvoch hlavných priečinkov.

Ten najväčší sa umne nachádza najbližšie k chrbtu a otvoríte ho pomocou dvoch zipsov. Nájdete v ňom samostatné vrecko na zips, aj ďalšie oddelenie, ktoré je možné uchytiť pomocou suchého zipsu. Takisto sa tu nachádza dvojica od seba oddelených priestorov, slúžiacich na organizáciu materiálu vo vnútri.

Druhé predné vrecko je zipsovateľné, ale je tu len jeden hlavný priečinok.

Okrem toho nájdete na vrchnej časti ľadvinky gumičku, ktorú je možné stiahnuť a upevniť na ňu napríklad zloženú bundu proti dažďu.

Na bokoch sa nachádzajú dva nastaviteľné popruhy s prackami, na ktoré môžete pripevniť napríklad fľašku s vodou, prípadne čokoľvek iné, čo nezmestíte dnu.

Zadná časť ľadvinky je dostatočne široká a polstrovanie je rozdelené do štyroch samostatných panelov.

Po upnutí hlavného pásu okolo bedier drží ľadvinka na tele veľmi dobre, a to aj v prípade plnej záťaže. Samozrejme pri veľkých nerovnostiach sa mierne pohybuje, ale nie je to nič, čo by vás obmedzovalo.

Do vnútra ľadvinky som zmestil náhradný dres, všetko potrebné náradie – teda multikľúč, sadu na bezduše, pumpu, náhradnú pätku, mobil, kľúče od auta, pár sladkostí, náhradný dres a na jej vrch som si pripevnil bundu.

Manipulácia s niektorými jej časťami by mohla byť jednoduchšia, ale je to zrejme len otázka zvyku.

www.dema.bike

Aktuality

Včera 17:33 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

Včera 17:16 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Včera 15:58 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

Včera 12:37 Peter Sagan o výhre na Giro d’Italia: Celý deň sa deriem v úniku a teraz ma niekto predbehne tesne pred koncom? No to určite.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:58 Pomôžte Soni posadiť sa znovu na bicykel.

„Volám sa Soňa a v 15-tich rokoch som absolvovala takmer rutinnú operáciu chrbtice, následkom čoho som zostala ochrnutá od pol pása dolu s diagnózou spastická paraplégia spôsobená ischemickou léziou hrudnej miechy.“ Soňa Gabriš robí verejnú zbierku s cieľom vyzbierať peniaze na kúpu bicykla pre hendikepovaných.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu