Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Martin Svrček predviedol na MS športové gesto a vysmädnutému súperovi dal napiť zo svojej fľašky

20-ročný Slovák ukázal na uplynulých majstrovstvách sveta nielen skvelý výkon, ale aj charakter, keď dal spolujazdcovi v úniku svoju fľašku s vodou. Práve Portugalec António Morgado ho napokon porazil v šprintérskom súboji o striebro.
Martin Sarvaš
Martin Svrček predviedol na MS športové gesto a vysmädnutému súperovi dal napiť zo svojej fľašky

Martin Svrček získal pre Slovensko bronzovú medailu na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike mužov do 23 rokov.

20-ročný Slovák však predviedol na 168,4 km dlhej trati s prevýšením 2000 metrov nielen obdivuhodný výkon, ale v závere pretekov ukázal aj charakter.

Do konca zostával v Glasgowe už len jeden okruh, keď si vysmädnutý Portugalec António Morgado vypýtal od spolujazdcov v úniku vodu, ale jeho súperi mu pomôcť nechceli.

Do cieľa zostávalo už iba šesť kilometrov, keď ako jediný z pätice jazdcov v úniku predviedol slovenský cyklista Martin Svrček športové gesto a ponúkol mu svoju fľašku.

Video momentu, keď Martin Svrček dal súperovi svoju fľašu s vodou:

https://twitter.com/Cycling_Vid/status/1690999185632276480

Skupina so Svrčekom v tom čase prenasledovala osamoteného Francúza Axela Lauranca, ale keďže so Slovákom sa na čele nechceli jazdci striedať, Laurance získal po 26 km sóle dúhový dres majstra sveta.

Päťčlenná skupina tak bojovala už „len“ o striebro a bronz a v záverečnom šprinte to bol napokon práve Portugalec Morgado, ktorému Svrček pomohol, ktorý získal striebro pred slovenským cyklistom.

Martin Svrček šprintoval už z posledných síl a cieľovou čiarou prešiel na treťom mieste len o pár centimetrov pred Britom Jackom Rootkin-Grayom.

Svrček: Škoda, že chalani so mnou nechceli vyhrať

„Myslím si, že trať bola férová, technická a sústredená na výkonnosť, čo mi celkom sedí. Mali sme aj dážď, čo mám tiež rád, no a cítil som sa veľmi dobre,“ povedal po pretekoch Martin Svrček.

„Myslím si, že som bol jeden z tých najsilnejších. Škoda, že chalani so mnou v skupine nechceli vyhrať, ale chceli byť asi druhí.“

„Trošku ma to mrzí, ale určite po ťažkom roku a dlhšej pauze, čo som mal, som rád, ako to dopadlo.“

„Už minulý týždeň som si dal [pri tréningu] veľmi dobré čísla, takže iba mi to posunulo moju sebadôveru. A myslím si, že trošku som to aj čakal, veril som si a to je najdôležitejšie,“ dodal Svrček po zisku bronzu na Majstrovstvách sveta.

Aktuality

Včera 17:38 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Zavrieť reklamu