Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Martin Svrček išiel ako Sagan v najlepších časoch a po neskutočnom výkone získal bronz na Majstrovstvách sveta

20-ročný slovenský cyklista skončil po obdivuhodnom na treťom mieste na svetovom šampionáte v cestnej cyklistike mužov do 23 rokov. Víťazom sa stal Francúz Axel Laurance po 26 km sóle a v šprinte prenasledovateľov predbehol Svrčeka Portugalec António Morgado.
Martin Sarvaš
Martin Svrček počas Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike mužov do 23 rokov, Glasgow 2023. Foto: Matej Červenka / Slovnský zväz cyklistiky

Martin Svrček získal pre Slovensko bronzovú medailu na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike mužov do 23 rokov.

Svrček predviedol na 168,4 km dlhej trati s prevýšením 2000 metrov obdivuhodný výkon, keď najprv dlho viedol hlavnú skupinu na mestských okruhoch a neskôr bol veľkú väčšinu času aj na čele skupiny prenasledovateľov.

Titul majstra sveta si vybojoval po 26 km sóle Francúz Axel Laurance a v šprinte za ním bol najrýchlejší Portugalec António Morgado a Martin Svrček prešiel cieľovou čiarou na treťom mieste len o pár centimetrov pred Britom Jackom Rootkin-Grayom.

Martin Svrček zaútočil z hlavnej skupiny, keď zostávalo 44 km do cieľa a po deviatich kilometroch sa dostal do prvej skupiny prenasledovateľov za štvoricou vedúcou Axel Laurance (Fra), Lorenzo Milesi (Tal), Jack Rootkin-Gray (Brit) a Moritz Kretschy (Nem).

Svrček bol v skupine s ďalšími tromi jazdcami Antóniom Morgadom (Por), Trymom Brennsæterom (Nor) a Ivánom Romeom (Špa).

20-ročný Slovák sa zjavne cítil stále dobre aj 30 km pred cieľom a väčšinu času bol na čele skupiny.

Pozrite si tiež

V predposlednom kole zrýchlil z vedúcej skupiny Axel Laurance a viackrát sa pokúsil zbaviť svojich súperov aj Svrček, ale ešte 23 km pred cieľom dokázali vždy zareagovať na zrýchlenie mladého Slováka a za lídrom zaostávali v tom čase o 21 sekúnd.

Pri prejazde cieľovou čiarou do posledného kola bol na čele osamotený Laurance a za ním bola 5-členná skupina prenasledovateľov s Martinom Svrčekom.

Štyria jazdci však nechceli so Svrčekom spolupracovať, takže Axel Laurance si udržiaval náskok okolo 20 sekúnd.

Prenasledovatelia sa priblížili k Laurancovi na 13 sekúnd, keď zostávalo 9 km pred cieľom, ale potom sa jazdci začali po sebe obzerať a náskok opäť narástol.

Axel Laurance si napokon po 26 km sóle vybojoval titul majstra sveta a v šprintérskom súboji o zvyšné medaily bol najrýchlejší Portugalec António Morgado pred tretím Martinom Svrčekom.

Výsledky Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike, Glasgow 2023 – muži do 23 rokov

Aktuality

Včera 17:38 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Zavrieť reklamu