Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan dosiahol doposiaľ najlepší výsledok na Tour de France 2023, v šprinte bol opäť najlepší Philipsen

Po záverečnom šprinte v 11. etape si pripísal Jasper Philipsen už štvrté etapové víťazstvo na Tour 2023. Na druhom mieste skončil Dylan Groenewegen a tretí prešiel cieľom Phil Bauhaus.
Martin Sarvaš
Foto: A.S.O.

11. etapa Tour de France 2023

 

  • Clermont-Ferrand → Moulins
  • Profil: kopcovitá
  • Dĺžka: 179,8 km
  • Prevýšenie: 1873 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 44,7 km/h
  • Víťaz: Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck)

Peter Sagan (TotalEnergies) dosiahol v 11. etape doposiaľ najlepší výsledok na Tour de France 2023, keď v záverečnom hromadnom šprinte v meste Moulins skončil na ôsmom mieste a po prvýkrát na tohtoročnej Tour sa mu podarilo prebojovať do najlepšej desiatky.

Saganovi sa síce nepodarilo dostať na pódiové priečky, ale potvrdil nedávne vyjadrenia športového riaditeľa TotalEnergies Jána Valacha, že „sa každým týždňom zlepšuje a stále má šancu“.

Suverénne najrýchlejší bol však opäť Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck), ktorý si pripísal už už štvrté etapové víťazstvo na prebiehajúcej Tour. Zvyšné pódiové priečky obsadili Dylan Groenewegen na druhom a Phil Bauhaus na treťom mieste.

V celkovom hodnotení vedie aj naďalej Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), ktorý má 17-sekundový náskok pred Tadejom Pogačarom (UAE Emirates) a tretí Jai Hindley (BORA – hansgrohe) zaostáva o 2:40 minúty.

Náskok v bodovacej súťaži si Jasper Philipsen vďaka ďalšej výhre ešte navýšil a má 323 bodov, pričom druhý Bryan Coquard (Cofidis) má 178 bodov a tretí Mads Pedersen (Lidl-Trek) má 159 bodov.

Priebeh etapy

Kopcovitá jedenásta etapa bola od úvodu veľmi pokojná v porovnaní s predošlou hektickou desiatou etapou, v ktorej sa bojovalo od začiatku až do konca.

Už po pár kilometroch sa vytvoril na čele trojčlenný únik, v ktorom bol Matîs Louvel (Arkea-Samsic), Andrey Amador (EF Education-EasyPost) a tímový kolega Petra Sagana z TotalEnergies Daniel Oss.

Bol to práve Oss, ktorý vydržal v úniku najdlhšie a pelotón ho dobehol, keď zostávalo do cieľa 13,5 km.

Začali sa súboje šprintérskych vlakov o čelo pelotónu, pričom jazdci museli prejsť dvomi kruhovými objazdami, po ktorých nasledoval technicky relatívne jednoduchý koniec, ktorý však trochu komplikoval dážď.

Petrovi Saganovi sa celkom úspešne darilo držať si pozíciu medzi najrýchlejšími jazdcami, aj keď pri sebe nemal žiadnych tímových kolegov.

V úplnom závere sa Saganovi však nepodarilo prebojovať do šprintu na čele, kde bol už po štvrtýkrát na Tour 2023 suverénne najrýchlejší Jasper Philipsen.

</p> <h3>Záverečný kilometer 11. etapy Tour de France 2023</h3> <p>

</p> <h3>Výsledky 11. etapy Tour de France 2023</h3> <p>

Aktuality

Včera 17:33 Nezastaviteľný Tadej Pogačar zaútočil 14 km pred cieľom a suverénne vyhral kráľovskú etapu Giro d’Italia.

Výborným výkonom prekvapil Nairo Quintana, ktorý skončil v 15. etape na druhom mieste a tretí finišoval Georg Steinhauser. Pogačar si výrazne navýšil náskok v celkovej klasifikácii na necelých sedem minút pred Geraintom Thomasom a Danielom Martínezom.

Včera 10:50 Detaily kráľovskej 15. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

S dĺžkou 222 km a prevýšením 5724 metrov ide nielen o najťažšiu vrchársku etapu, ale aj najdlhšiu etapu na tohtoročnom Gire.

18.05.2024 Sam Bennett dosiahol etapový hetrik na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Bennett si pripísal v piatej etape už tretie etapové víťazstvo na francúzskych pretekoch Štyri dni Dunkerque a aj naďalej je lídrom celkovej klasifikácie. Druhý skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Jenno Berckmoes.

18.05.2024 Filippo Ganna konečne porazil Pogačara a vyhral časovku na Giro d’Italia s priemernou rýchlosťou 53,4 km/h.

Tadej Pogačar mal druhý najlepší čas a na treťom mieste skončil Gannov tímový kolega z Ineosu Thymen Arensman. V celkovej klasifikácii sa Geraint Thomas posunul na druhé miesto pred Daniela Martineza.

17.05.2024 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

Zavrieť reklamu