Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Aktualizácie od Apple umožnia pripojiť Apple Watch k meraču výkonu a zmenia iPhone na cyklopočítač

Najnovšia aktualizácia watchOS 10 stavia na ďalších funkciách špecifických pre cyklistiku, ako je napríklad detekcia pádu.
Martin Sarvaš
Aktualizácie od Apple umožnia pripojiť Apple Watch k meraču výkonu a zmenia iPhone na cyklopočítač

Nová aktualizácia softvéru watchOS 10 od Apple bude obsahovať konektivitu pre merače výkonu a dokáže premeniť váš iPhone na cyklopočítač.

Nová aktualizácia umožní používateľom hodiniek Apple Watch pripojiť sa k cyklistickému príslušenstvu s podporou Bluetooth, ako sú snímače rýchlosti a kadencie, monitory srdcového tepu a merače výkonu.

Apple oznámil aktualizáciu softvéru na svojej World Wide Developers Conference a je pravdepodobné, že produkčná verzia aktualizácie bude k dispozícii na stiahnutie v septembri.

Bluetooth pripojenie bude fungovať aj na niektorých stacionárnych bicykloch a trenažéroch pomocou Apple GymKit, ktorý zdieľa fitness údaje s kompatibilným vybavením.

iPhone ako cyklopočítač

Všetky cyklistické tréningy spustené na Apple Watch sa automaticky zobrazia ako Živá aktivita na uzamknutej obrazovke vášho iPhonu.

Po klepnutí sa tréning otvorí na celú obrazovku, čím sa váš iPhone po pripevnení na riadidlá zmení na cyklopočítač .

Toto zobrazenie na celú obrazovku zobrazí vašu aktuálnu a priemernú rýchlosť, vzdialenosť a srdcový tep, ako aj všetky údaje zhromaždené z pripojených zariadení, ako sú napríklad merače výkonu či kadencie.

Apple tvrdí, že použije údaje o výkone na odhad vášho funkčného prahového výkonu (FTP) a vypočíta prispôsobené výkonové zóny, čo vám umožní sledovať výkon počas dlhého časového obdobia.

Chýbajúca možnosť spojenia zariadení cez Bluetooth k meračom výkonu už predtým oddeľoval Apple Watch od iných športových inteligentných hodiniek.

Nové mapy

Počnúc USA budú hodinky Apple Watch zobrazovať topografické mapy s vrstevnicami a umožnia používateľom vyhľadávať blízke trasy.

Nové mapovanie tiež umiestni špendlík na posledné miesto, kde ste mali mobilný signál, a ďalšie miesto, kde môžete uskutočniť hovor SOS pomocou akéhokoľvek poskytovateľa siete.

Aktualizácia watchOS 10 stavia na ďalších funkciách špecifických pre cyklistiku, ako je napríklad detekcia pádu.

Táto funkcia používa akcelerometre na určenie, či ste mali nehodu, a upozorní pohotovostné služby, ak nevstanete ani po minúte.

So softvérom, ktorý ešte testujú vývojári, ešte uvidíme, čo aplikácie ako Strava a Komoot urobia s pridanou funkcionalitou, ale môžeme očakávať, že nové pripojenie začlenia.

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu