Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tím Intermarché sa spolieha na Paríž-Roubaix na mladé talenty

Štyria dôležití pretekári Girmay, Van der Hoorn, De Gendt a Petit sú zranení, takže na "Pekle severu" dostanú šancu mladí jazdci.
Martin Sarvaš
Tím Intermarché sa spolieha na Paríž-Roubaix na mladé talenty

Tréning tímu Intermarché-Circus-Wanty pred Paríž-Roubaix 2023. Foto: Intermarché-Circus-Wanty

Belgický tím Intermarché-Circus-Wanty mal minulý rok na Paríž-Roubaix až päť jazdcov v najlepšej dvadsiatke, no tento rok to budú mať výrazne náročnejšie.

Majú totiž viacero zranených pretekárov, vrátane hlavných klasikárskych lídrov Biniama Girmaya a Taca van der Hoorna, ktorí majú otras mozgu. Aimé De Gendt utrpel pri páde na Okolo Flámska zlomeninu lakťa a Adrien Petit si pri páde na Dwars door Vlaanderen zlomil ruku.

Všetci uvedení štyria jazdci by takmer s istotou štartovali na Paríž-Roubax, takže šancu dostanú mladé talenty.

Výber Intermarché-Circus-Wanty obsahuje aj bývalého víťaza Paríž-Roubax do 23 rokov Mikea Teunissena. Holanďan sa zúčastnil každého ročníka od roku 2016, pričom trikrát skončil v top 20 a jeho najlepším výsledkom je siedme miesto v roku 2019, keď ešte jazdil za Jumbo-Visma.

Baptiste Planckaert  bol jedným z jazdcov, ktorí v minulej sezóne prispeli ku kolektívnemu úspechu tímu Jeana-Françoisa Bourlarta. Pri svojom debute v októbrovej edícii v roku 2021 skončil devätnásty s tým, že dlho išiel s najlepšími jazdcami, rovnako ako Laurenz Rex , ktorý vo veku iba 21 rokov skončil na 21. mieste.

Pozrite si tiež

Ďalšie mladé talenty Dries De Pooter, Julius Johansen, Madis Mihkels a Gerben Thijssen sa objavia Paríž-Roubaix po prvýkrát. Tím budú režírovať Aike Visbeek, Steven De Neef, Hilaire Van der Schueren a Bart Wellens.

„Odkedy som začal s cyklistikou, Paríž-Roubaix boli vždy moje vysnívané preteky. V juniorskej kategórii som dostal možnosť okúsiť Peklo severu a obsadil som 22. miesto. O pár rokov neskôr sme s tímom plánovali moju prvú účasť na tomto monumente. Pre nás sa to zdalo ako logický krok pre jazdca s mojím profilom,“ povedal Július Johansen.

„Na týchto pretekoch v minulosti uspelo viacero dánskych jazdcov s podobnými fyzickými schopnosťami. Zvyčajne hrám podpornú úlohu v šprintérskom vlaku Gerbena Thijssena. Som šťastný, že spolu s ním budem môcť debutovať na týchto legendárnych dláždených pretekoch,“ dodal Johansen.

 

 

 

Aktuality

18:03 Sam Bennett dosiahol etapový hetrik na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Bennett si pripísal v piatej etape už tretie etapové víťazstvo na francúzskych pretekoch Štyri dni Dunkerque a aj naďalej je lídrom celkovej klasifikácie. Druhý skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Jenno Berckmoes.

17:48 Filippo Ganna konečne porazil Pogačara a vyhral časovku na Giro d’Italia s priemernou rýchlosťou 53,4 km/h.

Tadej Pogačar mal druhý najlepší čas a na treťom mieste skončil Gannov tímový kolega z Ineosu Thymen Arensman. V celkovej klasifikácii sa Geraint Thomas posunul na druhé miesto pred Daniela Martineza.

Včera 22:40 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

Včera 18:18 22-ročný Belgičan takmer prišiel o výhru kvôli predčasnej oslave na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Fotofiniš štvrtej etapy nakoniec ukázal, že Warre Vangheluwe bol na cieľovej čiare o pár milimetrov skôr ako víťaz predošlých dvoch etáp a priebežný líder celkovej klasifikácie Sam Bennett. Mladý Belgičan dosiahol svoje prvé profesionálne víťazstvo.

Včera 17:37 Jonathan Milan vyrovnal Pogačarov hetrik a v šprinte vyhral tretiu etapu na Giro d’Italia.

Taliansky šprintér je suverénne najlepším šprintérom na Gire a v trinástej etape zvíťazil pred Stanislawom Aniolkowskim a Philom Bauhausom.

Zavrieť reklamu