Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Christophe Laporte a Wout van Aert išli spolu v úniku 50 km a osamote prišli do cieľa Gent-Wevelgem

Víťazom sa stal Laporte pred Van Aertom a šprint o tretie miesto vyhral Sep Vanmarcke. Peter Sagan prišiel do cieľa so stratou cez 11 minút na 83. mieste.
Martin Sarvaš
Christophe Laporte a Wout van Aert išli spolu v úniku 50 km a osamote prišli do cieľa Gent-Wevelgem

Dvojica Christophe Laporte a Wout van Aert prišli osamote do cieľa belgickej klasiky Gent-Wevelgem a víťazom sa stal Laporte.

Tímoví kolegovia z Jumbo-Visma predviedli podobné víťazstvo na klasike E3 Saxo v roku 2022, keď spolu zaútočili 42 km pred cieľom, ale minulý rok sa tešil z víťazstva Van Aert. Tentokrát sa ocitli na čele už 50 km pred koncom pretekov a napriek silným jazdcom za nimi sa im darilo ich náskok postupne zvyšovať.

Wout van Aert vyhral len pred dvomi dňami klasiku E3 Saxo, a tak pracoval pre Laporta a dokonca ho čakal v poslednom stúpaní Kemmelberg.

Van Aert sa s Laportom dohodli, kto vyhrá v záverečných kilometroch: „Rozhodli sme sa, že to dotiahneme do cieľa. Wout sa ma spýtal, či chcem vyhrať. Je to neuveriteľné. Je mi potešením. Toto sa mi v kariére stalo iba raz. Chcem sa poďakovať Woutovi za všetko,“ povedal Laporte.

Peter Sagan prišiel do cieľa so stratou cez 11 minút na 83. mieste.

„Nikdy predtým som nevyhral klasiku a teraz som taký hrdý. Myslím na svoju rodinu a môjho malého chlapca – dostať sa do tohto bodu si vyžadovalo toľko obetí.“

„Do cieľa zostávalo ešte 50 km, keď sme zaútočili. Vynaložili sme spolu veľa úsilia. Urobili sme všetko pre to, aby sme išli do cieľa spoločne. Bolo pre mňa ťažké ísť za Woutom. Bolo neuveriteľné byť s ním a som som hrdý na to, že s ním robím tak veľa.“

Van Aert povedal, že išli naplno až do záverečných 10 km pretekov: „Potom sme si boli celkom istí, že máme víťazstvo. V piatok som vyhral a moje oči sa upierajú na preteky, ktoré prichádzajú. Christophe mal tiež ťažký začiatok sezóny s chorobou a je taký tímový hráč, že to bolo ľahké rozhodnutie.“

„Je to neuveriteľné. Len pred pár dňami sme sa rozprávali o E3 Saxo Bank Classic 2022 a povedali sme si, že by sme si mali uvedomiť, že sa to už asi nikdy nezopakuje. Len o pár dní neskôr sme urobili presne to isté. Je ťažké uveriť, že je to možné na takej vysokej úrovni, ale myslím si, že je to všetko tvrdá práca, ktorá sa spojila a je to skutočne príjemný pocit dokázať to spoločne,“ dodal Wout van Aert.

Výsledky Gent-Wevelgem 2023

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu