Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tom Pidcock reaguje na kritiku po zverejnení videa rýchleho zjazdu v Los Angeles

V komentároch kritizovali nebezpečnú jazdu Toma Pidcocka, nerešpektovanie dopravných predpisov či nezodpovednosť voči tímu Ineos.
Martin Sarvaš
Tom Pidcock reaguje na kritiku po zverejnení videa rýchleho zjazdu v Los Angeles

Tom Pidcock sa pred pár dňami objavil vo videu, v ktorom predviedol dokonalú techniku v šialene rýchlom zjazde pri Los Angeles.

Asi sa dalo čakať, že reakcie verejnosti nebudú iba pozitívne a čoskoro sa objavilo viacero kritikov.

Jeden z komentujúcich napísal: „***** idiot! Myslíš si, že nemusíš rešpektovať dopravné predpisy?! Na koľkých stopkách si nezastavil? Mladí ľudia ťa vidia ako príklad… jazdiť na ceste vľavo namiesto vpravo nie je správne…“

Ďalší napísal: „Je to hrozné, nebezpečné a prosím, neopakujte tento štýl jazdy! Sú oveľa lepšie spôsoby zjazdu!“

„Prečo toľko rizík? Jedna chyba a všetky jarné klasiky sú tento rok preč. Pochybujem, že sa toto video páčilo šéfom v tíme Ineos,“ píše sa v komentári.

Zjazd bola jednosmerka a pred sebou mali pre istotu auto

23-ročný Tom Pidcock zareagoval na svojom Instagrame, že si to vyžaduje veľa skúseností, aby sa dostal do tohto bodu.

„Pre tých, ktorých by to zaujímalo, párkrát som si ten zjazd zopakoval. Bola to jednosmerná cesta a vpredu pred nami bolo auto, ktoré sa ubezpečovalo, že máme pred sebou prázdnu cestu,“ vysvetlil Tom Pidcock.

„Povedali mi, že je to druh veci, ktorú by ‚deti doma nemali skúšať‘ – a to je veľmi pravdivé tvrdenie.“

Pidcock ešte dodal: „Ale deti, choďte von jazdiť so svojimi kamarátmi a bavte sa. Ja som sa zabával 1000 hodín na bicykli s mojimi kamarátmi, kým som získal takéto schopnosti.“

Pozrite si tiež

Video natočili ešte minulý rok

Zjazd Tuna Canyon je z bezpečnostných dôvodov jednosmerná cesta, ktorá podľa segmentu na Strave klesá o 396 m na vzdialenosti 4,33 km. Priemerný sklon je -9,1 %, no podľa telemetrie na obrazovke dosahuje miestami až -16 %.

Podľa aktivít na Strave Toma Pidcocka však ide o jazdu z októbra 2022, ktorú absolvoval počas trojtýždňového sústredenia v Kalifornii, takže reálne nemá žiadny vplyv na jarné klasiky 2023.

A čo sa týka reakcie šéfov v tíme Ineos, z marketingového hľadiska ide o veľmi zaujímavý obsah a okrem toho, počas pretekov idú pretekári často rovnako, ak nie viac na hrane.

Pidcock mal na dosah KOM (najrýchlejší čas v segmente), ale ušiel mu o 8 sekúnd – možno ho pribrzdil moment (1:14 min), kedy sa mu pošmyklo zadné koleso.

Pri prvom zjazde dosiahol rýchlosť až 86,7 km/h, zatiaľ čo pri druhej jazde, ktorá je na videu, dosiahol rýchlosť „iba“ 84,9 km/h.

Pidcock je jeden z najlepších zjazdárov na svete

Pidcock je dobre známy ako schopný zjazdár na cestnom bicykli – možno najlepší v profesionálnom pelotóne.

Svoje technické schopnosti predviedol pri víťazstve kráľovskej alpskej etapy na vrchole Alpe d’Huez, ktoré dosiahol vďaka úchvatnému zjazdu z Col du Galibier. Po zjazde sa dostal do úniku a v záverečnom stúpaní zaútočil 10 km pred koncom a do cieľa prišiel osamote.

Tom Pidcock si pridal na Tour de France 2022 pridal etapové víťazstvo k jeho predošlým veľkým úspechom – titulu majstra sveta v cyklokrose, olympijského šampióna v cross country či niekoľkým víťazstvám pretekov Svetového pohára v XCO i cyklokrose.

Aktuality

Včera 15:34 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Včera 11:45 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Včera 11:24 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu