Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Cesty okolo Glasgowu, po ktorých sa má pretekať na Majstrovstvách sveta sú v dezolátnom stave (+fotogaléria)

Ak ste si mysleli, že slovenské cesty sú najhoršie v Európe, v Škótsku máme veľkú konkurenciu.
Martin Sarvaš
 Cesty okolo Glasgowu, po ktorých sa má pretekať na Majstrovstvách sveta sú v dezolátnom stave (+fotogaléria)

Majstrovstvá v cestnej cyklistike sa v roku 2023 uskutočnia na začiatku augusta v Škótsku, na cestách okolo Glasgowu.

Dúfajme, že dovtedy organizátori zabezpečia opravu ciest, po ktorých sa má pretekať, pretože podľa nedávno zverejnených fotiek sú v dezolátnom stave a plné dier a „záplat“.

Lokálny cyklista Liam McReanan zverejnil fotografie ciest na trati Majstrovstiev sveta a vyzerajú skutočne v zlom stave. Na cestách je veľa výmoľov a veľa úsekov s nekvalitne upraveným asfaltom. A toto skutočne nie sú ideálne podmienky pre tých najlepších cyklistov na svete.

„Spojené kráľovstvo má jedny z najhorších ciest v západnej Európe“

Podobný problém s rozbitými cestami mali minulý rok aj organizátori pretekov Okolo Slovenska. Krátky úsek cesty horského priechodu Grajnár bol v katastrofálnom stave a organizátori dokonca chceli zakryť diery kobercom. V Glasgowe to snáď do leta zvládnu a cesty opravia.

Liam McReanan napísal k stave ciest na Twitteri: „Spojené kráľovstvo má jedny z najhorších ciest v západnej Európe.“

„Cesty v okolí Glasgowa patria k najhorším v Spojenom kráľovstve. Tieto cesty sú takéto už roky, desaťročia. Kilometer po kilometri je celá trať takáto. Je to veľmi nebezpečné pre jazdu v pelotóne. Je na ich opravu dosť času/peňazí?“

Ako vyzerá trasa MS 2023 v Glasgowe?

Trať Majstrovstiev sveta 2023 je rýchla, ale asi nebude ideálna pre šprintérov. Technický okruh v Glasgowe s dĺžkou 14,4 km má niekoľko krátkych stúpaní a klesaní.

Trasa bude pravdepodobne sedieť univerzálnym, výbušným jazdcom a môže sa skončiť šprintom malej skupiny, ale tiež sa môže stať, že to skončí sólo únikom, ako predviedol vlani v Austrálii Remco Evenepoel.

Mužov čaká dlhá trasa z Edinburghu do Glasgow a na 277,6 km ich čaká celkovo 3 167 metrov prevýšenia. Preteky sa končia na mestskom okruhu, ktorý absolvujú 10-krát.

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu