Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert priznal, že išiel na limite: Bol som taký zmätený, že som zabudol na svoj vlastný šprint

Mathieu van der Poel zvládol záver Majstrovstiev sveta v cyklokrose takticky dokonale a v záverečnom šprinte bol v lepšej pozícii, čím rozhodil Wouta van Aerta.
Martin Sarvaš
Wout van Aert priznal, že išiel na limite: Bol som taký zmätený, že som zabudol na svoj vlastný šprint

Wout van Aert skončil na Majstrovstvách sveta v cyklokrose v Hoogerheide na druhom mieste po 67-minútovom súboji s dlhoročným rivalom Mathieu van der Poelom.

Van Aert očakával, že Holanďan zaútočí v sekcii s prekážkami, v ktorých bol Van der Poel vždy silnejší a rýchlejší, avšak nestalo sa.

Van der Poel už v záverečnom kole počítal s tým, že sa pôjde do šprintu, a tak sa naň dokázal dobre takticky prichystať: „V poslednom kole som sa cítil veľmi uvoľnene. Každý odo mňa očakával nástup pri bariérach, ale už som vedel, že chcem ísť do šprintu.“

Mathieu van der Poel vošiel na cieľovú rovinku na asfalte na druhom mieste a v momente, ako sa Wout van Aert obzrel, rozbehol svoj šprint a Belgičan už nedokázal nabrať dostatočnú rýchlosť, aby Van der Poela predbehol.

„Úvodnú polhodinu som bol na svojom limite“

„Som sklamaný, že som preteky nevyhral. Od prvej minúty na mňa Mathieu vyvíjal veľký tlak. Úvodnú polhodinu som bol na svojom limite,“ cituje Van Aerta tím Jumbo-Visma.

„Potom som sa sústredil na šprint, pretože útočiť by nebola najlepšia taktika. Pripravil som sa na scenár, v ktorom budem v cieľovej páske druhý. Bol som trochu zmätený, keď ma vytlačil dopredu. Ale je to súčasť pretekov.“

„Nenávidím to, ale milujem to,“ napísal Wout van Aert k fotografii s Mathieu van der Poelom.

„S odstupom času by som mal možno väčšiu šancu, keby som išiel hneď do šprintu. ‚Chapeau‘ Mathieuovi za vytlačenie takého šprintu,“ povedal Wout van Aert.

„V mojej mysli som vždy očakával, že budem v šprinte na druhom mieste kvôli umiestneniu bariér. Sústredil som sa na to a bol som taký zmätený, že som zabudol na svoj vlastný šprint,“ dodal sklamaný Van Aert po vyrovnaní sa so striebornou medailou.

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu