Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tom Pidcock prekonal KOM na legendárnom stúpaní Sa Calobra o necelé 2 minúty

Najlepší čas mal Pidcock nielen v stúpaní, ale aj v kombinácii zjazdu a stúpania.
Martin Sarvaš
Tom Pidcock prekonal KOM na legendárnom stúpaní Sa Calobra o necelé 2 minúty

Mladý talentovaný britský jazdec tímu Ineos Tom Pidcock prekonal počas tímového sústredenia na Malorke KOM (najlepší čas v aplikácii Strava) na legendárnom stúpaní Sa Calobra, a to o 1 minútu a 50 sekúnd.

23-ročný Pidcock zverejnil na svojom profile na Strave 133 km dlhú jazdu s celkovým prevýšením 2,760 metrov.

Tréningovú jazdu s ním absolvovali aj Michal Kwiatkowski, Ben Turner, Salvatore Puccio, Cameron Wurf a Kim Heiduk. Ťažko povedať, koľko pomoci mal v stúpaní od tímových kolegov,

Takmer polovicu prevýšenia celej jazdy nastúpali na stúpaní Sa Calobra, ktoré má dĺžku 9,44 km a s priemerným sklonom 7 % má prevýšenie 659 metrov. Sa Calobru si však vyšliapali až dvakrát.

Takmer 23 minút s výkonom 386 Wattov

S viac ako 116 000 pokusmi na strave je Sa Calobra testovacím stúpaním pre profesionálov aj amatérov. Na čele rebríčka Stravy sú z profesionálneho pelotónu Gianni Moscon, Simon Yates, Sebastián Henao a britský vrchár Ed Laverack.

Pidcock získal KOM už pri prvom pokuse a na vrchol vyšliapal v čase 22:46 minúty, čo znamená, že išiel priemernou rýchlosťou 24,9 km/h. Doterajšieho držiteľa KOM-u Eda Laveracka 1 minútu a 50 sekúnd.

Britský cyklista šliapal s priemerným výkonom 386 Wattov a mal priemerný pulz 172bpm.

Pri jeho hmotnosti 58 kg to znamená, že tlačil do pedálov obdivuhodnou silou 6,7 W/kg.

Pozrite si tiež

Tom Pidcock však nezískal KOM iba za jazdu do kopca, ale aj za zjazd, resp. za spojenie oboch. Výšľap aj zjazd má dokopy 19,91 km a Pidcock tento segment absolvoval s priemernou rýchlosťou 29,8 km/h v čase 40:02 minúty.

Pidcock je na Malorke na tímovom kempe, ktorý absolvuje pomedzi cyklokrosové preteky. Majstra sveta v cyklokrose čaká tento rok ešte päť pretekov, na ktorých bude čeliť Mathieu van der Poelovi i Woutovi van Aertovi.

Cyklokrosový program Toma Pidcocka v roku 2022

Na všetkých pretekoch štartujú aj Mathieu van der Poel a Wout van Aert

  • 23. december: Exact Cross Mol
  • 26. december: Svetový pohár, Gavere
  • 27. december: Superprestige Heusden-Zolder
  • 28. december: Superprestige Diegem
  • 30. december: Exact Cross Loenhout

Aktuality

Včera 17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

Včera 14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila šiesta. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

Včera 08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

04.05.2024 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

04.05.2024 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu