Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Cestné

Video: Šialený zjazd a skvelý súboj Sagana, Nibaliho a Urána na pretekoch Okolo Ománu v roku 2014

Zjazd v (teraz zakázanom) supertuck-u, bunny-hop cez ostrovček a víťazný šprint.
Martin Sarvaš
 Video: Šialený zjazd a skvelý súboj Sagana, Nibaliho a Urána na pretekoch Okolo Ománu v roku 2014

Peter Sagan začal sezónu v roku 2014 skvelým víťazstvom v štvrtej etape pretekov Okolo Ománu.

Sagan, ktorý v tom čase pretekal za tím Cannondale, sa dostal v zjazde do úniku 10 km pred cieľom s dvojicou silných pretekárov Vincenzo Nibali (Astana) a Rigoberto Urán.

Len 20 sekúnd za triom v úniku bola veľká stíhacia skupina, takže jazdci na čele si nemohli dovoliť zvoľniť tempo a taktizovať.

Saganovi sa podarilo 1,5 km pred cieľom pekný technický, ale aj taktický kúsok, keď bunny-hopom vysokčil na stredový ostrovček a výrazne si skrátil trasu cez kruhový objazd.

Vtedy 24-ročný Sagan si síce vytvoril náskok, ale rozhodol sa, že radšej počká Urána s Nibalim.

Ako sa dalo čakať, Sagan bol z tejto trojice suverénne najsilnejší, rozbehol svoj šprint 150 m pred koncom a na cieľovej čiare sa tešil zo svojej 59. výhry v kariére.

„V poslednom stúpaní som mal trochu ťažkosti, ale našťastie fúkal protivietor a jazdci na ceste sa vrátili. V zjazde som sa snažil zaútočiť a boli so mnou Nibali a Uran. Som veľmi rád, že som získal svoje prvé víťazstvo v sezóne. Skúšal som to včera, ale dnes to dopadlo lepšie a je to pre mňa a môj tím veľmi dôležité, je to dobrý začiatok,“ povedal Sagan po výhre 4. etapy Okolo Ománu 2014.

Súboj Sagan vs. Nibali vs. Urán na pretekoch Okolo Ománu 2014:

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu