Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nairo Quintana končí v tíme Arkéa-Samsic pre pozitívne testy na tramadol

S francúzskym tímom mal pôvodne podpísanú zmluvu do roku 2025.
Martin Sarvaš
Nairo Quintana končí v tíme Arkéa-Samsic pre pozitívne testy na tramadol

Nairo Quintana v piatok potvrdil, že v roku 2023 nebude pretekať za tím Arkéa-Samsic. S francúzskym tímom mal pôvodne podpísanú zmluvu do roku 2025.

Kolumbijský vrchár končí v tíme Arkéa-Samsic v dôsledku dvoch pozitívnych testov na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022. Pre užívanie tramadolu ho z tohtoročnej Tour diskvalifikovali.

„Nebudem pokračovať v tíme Arkéa-Samsic, ako sme oznámili v auguste. Poďme ďalej šliapať do pedálov a potom diskutujme o tom, čo je v mojej budúcnosti. Chcem pokračovať v ukazovaní jazdca, z čoho pozostávam a čo dokážem,“ uviedol Quintana vo videu na sociálnej sieti.

Prečítajte si tiež

Bude sa brániť na súde

Medzinárodná cyklistická federácia (UCI) zakázala látku tramadol v roku 2019.

Porušenie zákazu užívania tramadolu je priestupkom podľa lekárskych pravidiel UCI a nepredstavuje porušenie antidopingových pravidiel. Preto Quintana nedostal zákaz činnosti a môže naďalej pretekať.

32-ročný Kolumbijčan dôrazne odmietol obvinenia a prisľúbil, že predloží právny prípad CAS, Športovému arbitrážnemu súdu. Na poslednú chvíľu tiež odstúpil z Vuelty, aby sa pripravil na súd, a odvtedy v červenom drese tímu nepretekal.

Quintanu zastupuje na súde kolumbijský právnik Andrés Charria, ktorý sa vyjadril, že „ide o veľmi zvláštny prípad“ a „vyzerá to ako doping, ale nie je to doping.“

Charria spochybnil takmer každý aspekt zákazu tramadolu UCI, až po „absurdnosť“ zaplatiť náklady na test.

Tím dostal do WorldTour

„Ďakujem tímu, v ktorom som odjazdil veľa pretekov, niektoré sme vyhrali, iné sme prehrali. Mali sme vzostupy aj pády, ale všetky svoje skúsenosti som mohol odovzdať skvelému tímu,“ povedal v piatok.

„Podarilo sa mi získať body, aby som tím priviedol do WorldTour, čím som splnil to, čo som sľúbil, keď ma angažovali, a dúfam, že budúci rok bude tím pretekať v pelotóne WorldTour.“

Quintana sa pripojil k Arkéa-Samsic z Movistaru v roku 2020. Bývalý šampión Vuelta a España a Giro d’Italia priniesol svojmu tímu druhej divízie celkovo 11 víťazstiev a na Tour de France 2022 skončil šiesty za Jonasom Vingegaardom.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Nairo Quintana (@nairoquincoficial)

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu