Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

56-ročný cyklista už druhýkrát pomohol Kipchogemu k svetovému rekordu v maratóne (+video)

Claus-Henning Schulke podal Kipchogemu fľašu, musel rýchlo nasadnúť na bicykel a ísť rýchlo na ďalšiu občerstvovaciu stanicu.
Martin Sarvaš
 56-ročný cyklista už druhýkrát pomohol Kipchogemu k svetovému rekordu v maratóne (+video)

Keňan Eliud Kipchoge prekonal v nedeľu na Berlínskom maratóne svetový rekord v maratóne o 30 sekúnd.

Dôležitú úlohu pri zlomení svetového rekordu zohral jeho pomocník na bicykli – Claus-Henning Schulke, ktorý mal na starosti Kipchogeho hydratáciu.

Akokoľvek jednoducho sa môže zdať úloha odovzdania hydratačnej fľaše najrýchlejšiemu maratóncovi v histórii, Schulke v tom môže byť najlepší na svete.

Na maratóne je 13 občerstvovacích staníca, každá je od seba vzdialená niekoľko kilometrov. To znamená, že zakaždým, keď Schulke podal Kipchogemu fľašu, musel rýchlo nasadnúť na bicykel a ísť rýchlo na ďalšiu stanicu.

Prečítajte si tiež

Len pre predstavu, bežci na tejto úrovni majú priemernú rýchlosť niečo cez 21 km/h, takže „podávač vody“ nemá veľa času dostať sa k ďalšej stanici.

Schulke je 56-ročný triatlonista z Berlína, ktorý prvýkrát spolupracoval s Kipchogem už v roku 2018, keď vytvoril svetový rekord s časom 2:01:39.

Schulke je dobrovoľníkom na Berlínskom maratóne od roku 1998 a je starším členom 30-členného tímu, ktorý má na starosti podávanie nápojov bežcom počas pretekov.

Sledovať nadšenie a radosť Clausa Schulkeho pri podávaní fliaš Eliudovi Kipchogemu skutočne stojí za to, keďže každé odovzdanie fľaše oslavoval.

Pozrite si, ako Schulke podával fľaše Eliudovi Kipchogemu:

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu