Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

39-ročná Annemiek van Vleuten vyhrala Majstrovstvá sveta so zlomeným lakťom

Holandská cyklistka dokázala to, čo sa nepodarilo ešte žiadnej cyklistke. Tento rok vyhrala Tour de France, Giro, Vueltu aj dúhový dres majsterky sveta.
Martin Sarvaš
39-ročná Annemiek van Vleuten vyhrala Majstrovstvá sveta so zlomeným lakťom

Annemiek van Vleuten vyhrala v austrálskom Wollogongu Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike.

39-ročnej cyklistke sa podarilo získať dúhový dres aj napriek zlomenine lakťu, ktorú utrpela v stredu pri páde počas časovky zmiešaných družstiev. Zlomenina však bola údaje stabilná, takže doktori jej dovolili pretekať.

„Bolo to peklo,“ opísala Van Vleuten jazdu so zlomeným lakťom. „Nemohla som sa ani postaviť zo sedla, ani útočiť v stúpaniach, ako som pôvodne plánovala.“

Prečítajte si tiež

Po mnohých útokoch a neustálom dobiehaní únikov to v závere šampionátu to vyzeralo, že 164,3-kilometrové preteky z Helensburghu do Wollongongu sa skončia šprintom malej skupiny pretekárok.

Asi 500 metrov pred cieľom však predviedla Van Vleuten neuveriteľne silný sólo útok, na ktorý nedokázal zareagovať nikto z vedúcej skupiny. Vytvorila si rozhodujúci náskok a prenasledujúce pretekárky ju síce postupne dobiehali, ale nakoniec prešli cieľom jednu sekundu za Van Vleuten.

Víťazný útok Annemiek van Vleuten:

Za Van Vleuten, ktorá už bola majsterkou sveta v roku 2019, skončila na druhom mieste Lotte Kopecky (Belgicko) a na treťom mieste sa umiestnila Silvia Persico (Taliansko).

„Dnes som bola iba domestik. So zlomeným lakťom. A teraz som majsterka sveta. Stále čakám na chvíľu, kedy mi niekto povie, že to nie je pravda,“ dodala Van Vleuten.

Holandská cyklistka dokázala to, čo sa nepodarilo ešte žiadnemu cyklistovi ani cyklistke. Tento rok vyhrala Tour de France, Giro, Vueltu aj dúhový dres majsterky sveta.

Výsledky Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike, Wollongong 2022 (ženy)

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Zavrieť reklamu