Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Annemiek van Vleuten nepríjemne spadla počas časovky zmiešaných družstiev (+video)

39-ročná Holanďanka tento rok vyhrala Tour de France, Giro aj Vueltu a chcela získať aj dúhový dres majsterky sveta.
Martin Sarvaš

Holandská pretekárka Annemiek van Vleuten nepríjemne spadla hneď po štarte na časovke zmiešaných družstiev na Majstrovstvách sveta v Austrálii.

Van Vleuten bola druhá v poradí v holandskej trojici a keď naberala rýchlosť, jej bicykel vyšiel spod nej, zabočil doľava do zvodidiel a odhodil ju na zem.

Švajčiarsko vyhralo titul majstra sveta v časovke zmiešaných družstiev, keď porazilo Taliansko a Austráliu.

Van Vleuten zostala po páde na zemi v šoku s početnými odreninami. Podarilo sa jej vstať a prejsť na lekársku stanicu a potom do sanitky, ale mala obavy zo svojich zranení a ich následkov na sobotňajších cestných pretekoch.

Prečítajte si tiež

„Najmä lakte sa necítia dobre. Celý bok mám pomliaždený. Mám veľké bolesti, ideme do nemocnice na röntgen,“ povedal van Vleuten pre holandskú televíziu Nos.

„Neviem, čo sa stalo, ale vyzerá to, že pneumatika explodovala po tom, čo som narazila na kraj cesty. Takže v tom problém nebol. Niečo spôsobilo, že som sa dostala z rovnováhy, ale čokoľvek to spôsobilo, nepomôže mi to ani to nezmení situáciu,“ napísala Van Vleuten.

„Len ma to bolí a necítim sa dobre. Nemôžem uveriť tomu, čo sa stalo,“ povedala Annemiek van Vleuten.

Video z pádu Annemiek van Vleuten na časovke zmiešaných družstiev na MS v Austrálii:

Hrozivý pád na olympiáde v Riu

Annemiek van Vleuten reprezentovala Holadnsko aj na Olympiáde v Rio de Janeiro 2016, kde mala ambíciu na zisk zlatej medaily. Plány jej však prekazil 10km pred cieľom hrozný pád, pri ktorom utrpela ťažké zranenia.

Do ostrej pravotočivej zákruty vošla v príliš vysokej rýchlosti a keď sa snažila zabrzdiť, bolo už neskoro, dostala šmyk na zadnom kolese a následne preletela cez bicykel, hlavou dopadla na hranicu cesty, kde vrazila do obrubníku. Po páde zostala bez pohybu ležať.

Pád Annemiek van Vleuten na Olympiáde v Riu 2016:

Van Vleuten si pri páde, z ktorého idú po chrbte zimomriavky, zlomila časti troch stavcov, utrpela otras mozgu a početné pomliaždeniny po celom tele. Holanďanka mala šťastie v nešťastí, že vôbec tento pád prežila.

„Mohla som vyhrať zlatú medailu. Urobila som však hlúpu, veľmi hlúpu chybu. Mala som šťastie, že to dopadlo, ako to dopadlo,“ povedala.

Má 39 rokov a tento rok vyhrala Tour, Giro aj Vueltu

Annemiek van Vleuten má za sebou absolútne fenomenálnu sezónu – vyhrala ženské verzie pretekov Tour de France, Gira aj Vuelty.

Annemiek van Vleuten má 39 rokov, už o pár dní (8. októbra) oslávi okrúhlu štyridsiatku a tento rok bol najúspešnejší v profesionálnej kariére.

Holandská pretekárka tímu Movistar vyhrala počas troch mesiacov všetky tri najväčšie ženské preteky na svete – Tour de France Femmes, Giro d’Italia Donne a hetrik zavŕšila na ženskej verzii španielskej Vuelty – Ceratizit Challenge.

Annemiek van Vleuten by chcela zavŕšiť úspešnú sezónu víťazstvom dúhového dresu na Majstrovstvách sveta v Austrálii, no po páde je otázny jej štart na sobotných pretekoch otázny a ak aj odštartuje, pretekať so zraneniami bude náročné.

Momentálne má na konte 97 profesionálnych víťazstiev v cestnej cyklistike a v kariére plánuje pokračovať už iba budúci rok.

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu