Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathias Flückiger nebude štartovať ani na jednom z pretekov Svetového pohára v Severnej Amerike

Po zrušení účasti na pretekoch v Snowshoe, ktoré sa pôjdu už tento víkend sa rozhodol vynechať aj preteky v Mont-Sainte-Anne.
Matúš Bušík
Mathias Flückiger nebude štartovať ani na jednom z pretekov Svetového pohára v Severnej Amerike

Rozhodnutie vynechať blížiace sa preteky v Snowshoe a následné v Mont-Sainte-Anne uverejnil na svojej webovej stránke.

V príspevku sa píše, že ho šokovala vlna nenávisti na internete voči jeho osobe po nedávnej kolízii s ďalších Švajčiarom Ninom Schurterom a že sa s tým ťažko vyrovnával. Dodáva, že preniesť cez to mu pomohol jeho tím a tréningový proces, takže bol schopný vyhrať preteky short track vo Vallnorde.

Následne však ochorel a bol pozitívne testovaný na covid. Napriek tomu, že už sa cíti lepšie rozhodol sa vynechať dve zastávky Svetového pohára v Severnej Amerike.

Chce si odpočinúť, zregenerovať a pripraviť sa na záver sezóny.

Mathias Flückiger na Svetovom pohári v Lenzerheide. Zdroj: Red Bull Content Pool

Mathias svoju situáciu popisuje takto:

„Čo ma obzvlášť ranilo (okrem toho, že som nevyhral), bolo to, že som bol obvinený z úmyslu, frustrácie, zlého charakteru a mnoho ďalšieho. Každý, kto niekedy pretekal alebo sa vie vžiť do situácie pretekára vie, že sa rozhodujete v zlomkoch sekundy, intuitívne. A intuícia je založená na skúsenostiach. Nikdy by som úmyselne alebo z frustrácie nespôsobil pád.

Ale to, čo sa stalo potom, ma prinútilo premýšľať. Bol som šokovaný tým, koľko ľudí online živí frustráciu, agresiu, hnev a nenávisť – a to všetko len kvôli pádu dvoch horských cyklistov. Prvýkrát som osobne zažil, ako sa na internete prejavuje hnev, frustrácia či dokonca nenávisť. To všetko voči človeku, ktorého ani nepoznáte osobne a kvôli niečomu, na čom v tomto svete až tak nezáleží.

Možno je to porovnanie trochu mimo, ale toto správanie bolo pozorované aj počas pandémie covid. Nech si hovorí kto chce, čo chce, niektorí ľudia majú neukojiteľnú túžbu si do niekoho kopnúť. Robíte z komára somára a to bez akejkoľvek slušnosti. Toto je vec, ktorá ma trápi a znepokojuje, pretože sa týka celej našej spoločnosti.

Vďaka svojmu okoliu som sa v nasledujúcom týždni konečne mohol sústrediť na svoju prácu. Víťazstvo v short track vo Vallnorde  v Andorre pre mňa znamenalo veľa. Ukázalo mi, že som silnejší ako kedykoľvek predtým, že moja radosť z jazdenia je stále rovnaká a naďalej idem svojou vlastnou cestou spolu so svojím tímom a ľuďmi okolo mňa. To zahŕňa výhry, ale aj prehry.“

Mathias Flückiger na Svetovom pohári v Lenzerheide. Zdroj: Red Bull Content Pool

Na margo svojej neúčasti na pretekoch v Severnej Amerike dodal:

„Už v sobotu som sa necítil dobre a situácia sa v nedeľu v noci nezlepšila a tak sme sa spoločne s tímom rozhodli sústrediť sa na zvyšok sezóny a neštartovať. Bohužiaľ, symptómy boli potvrdené výsledkami testov na Covid-19. Už sa cítim lepšie, ale preteky Svetového pohára v Snowshoe a Mont-Sainte-Anne som sa rozhodol vynechať.“

Aktuality

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Zavrieť reklamu