Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Flückiger pri predbiehaní zhodil Schurtera a oboch pripravil o možnosť výhry v Lenzerheide

"Chcel ma predbehnúť v bode, kde to jednoducho nebolo možné a zhodil ma. Je to smutné. Určite by som vyhral," opísal incident Schurter.
Martin Sarvaš
Flückiger pri predbiehaní zhodil Schurtera a oboch pripravil o možnosť výhry v Lenzerheide

Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva. Presne toto definovalo uplynulé mužské preteky Svetového pohára XCO v Lenzerheide.

Dvaja Švajčiari Mathias Flückiger a Nino Schurter zvádzali súboje o víťazstvo na domácej pôde od úplného začiatku až do konca pretekov.

Bohužiaľ pre oboch, tieto súboje ich stáli možnosť záverečného šprintu o titul a Schurter prišiel o ďalšiu možnosť prekonať historický rekord Juliena Absalona – obaja majú 33 víťazstiev pretekov Svetového pohára.

V záverečnom kole viedol vedúcu štvoricu Schurter pred Flückiger, Braidotom a Hatherlym. V priamom prenose bol však zrazu v ďalšom zábere Schurter štvrtý za Flückigerom a obaja výrazne strácali na Braidota v čele.

V lese, kde chýbali kamery, sa odohral incident, ktorý rozhodol o neúspechu oboch Švajčiarov.

Prečítajte si tiež

Flückiger chcel predbiehať v mieste, kde to nebolo možné

Momentálne nie je úplne presne známe, čo sa presne medzi týmito dvoma jazdcami v lese stalo, ale z rozhovorov po pretekoch sa zdá, že Mathias Flückiger chcel predbehnúť Schurtera na mieste, kde to bolo obtiažne a spôsobil ich pád.

Švajčiarsky portál SRF získal vyjadrenia oboch pretekárov.

Nino Schurter bol zjavne dosť nahnevaný a dokonca naznačil, že Flückiger bol rozrušený ešte kvôli ich vzájomným súbojom v Lenzerheide v minulom roku.

Mathias Flückiger povedal: „Je mi ľúto, čo sa stalo. Ale musíte pochopiť: Sú to preteky, muž proti mužovi, každý chce vyhrať. Samozrejme, je škoda, že preteky skončili takto.“ Flückiger tiež povedal, že sa naučil „odvážne jazdiť a predbiehať“ práve od Schurtera.

„Spadli sme. Viac nie je čo povedať. Preteká sa, ale je to smutné pre všetkých. V skutočnosti som zmätený. Nie je pekné skončiť tieto preteky takto, ale je to tak, ako to je. Povedal by som, že každý chcel ísť za víťazstvom a bolo to tesné. Je to pretekanie,“ dodal Flückiger.

Schurter: Určite by som vyhral

Nino Schurter opísal, čo sa v závere pretekov stalo: „Chcel ma predbehnúť v bode, kde to jednoducho nebolo možné a zhodil ma. Je to smutné. Určite by som vyhral.“

Nino reagoval na slová Flückigera: „To je od neho veľmi zlá odpoveď. Niečo také by sa na švajčiarskom svetovom pohári nemalo stať. Interpretujem si to tak, že sa ešte nedostal z minuloročnej porážky.“

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu