Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Šortky

Test: Kraťasy Endura Chino s odnímateľnou vložkou

Endura Hummvee Chino sú pánske voľné kraťasy určené na bicykel, ale ich strih a vzhľad ich predurčuje aj na bežné nosenie do mesta, do prírody, či do spoločnosti.
Hodnotenie: 4.5/5
69,99
Biker
Test: Kraťasy Endura Chino s odnímateľnou vložkou

Naše hodnotenie

Tieto kraťasy testujeme už takmer rok a na cesty na biku do práce alebo stretnutia s kamošmi sú našou prvou voľbou. V pohode v nich môžete spraviť prezentáciu na pondelkovej firemnej porade a poobede vyraziť z práce rovno na trail.

+PLUSY

  • Univerzálne vnútorné kraťasy s vložkou
  • Vrecko na zips
  • Skryté reflexné prvky

-MÍNUSY

  • Až 12 cvokov na prichytenie vnútorných kraťasov
  • Estetický ale nepraktický gombík na zadnom vrecku

Nedajte sa zmiasť formálnym vzhľadom týchto kraťasov, prvý dojem mestských nohavíc nemá na výkon pri jazdení v teréne žiadny vplyv.

Jednoduché ale odolné a pohodlné kraťasy môžete nosiť s vložkou, ktorá je v balení a je mimoriadne pohodlná, aj bez nej.

Vďaka štyrom veľkým vreckám sú praktické na bežné nosenie. Model Chino je v ponuke vo veľkostiach S až XXL a vo farbách sivá, tmavomodrá a béžová.

Endura Hummvee Chino sú pánske voľné kraťasy určené na bicykel, ale ich strih a vzhľad ich predurčuje aj na bežné nosenie do mesta, do prírody, či do spoločnosti.

Kraťasy sú vyrobené z veľmi kvalitného a odolného materiálu, ktorý len tak ľahko nezničíte, no napriek tomu je veľmi pohodlný na nosenie. Sú totiž zo zmesi bavlny a elastanu.

Kraťasy sú vyrobené z veľmi kvalitného a odolného materiálu, ktorý len tak ľahko nezničíte, no napriek tomu je veľmi pohodlný na nosenie.

 Nohavice majú dve veľké predné a dve menšie zadné vrecká. Nedajte sa zmýliť slovom menšie, pretože sa do nich poľahky zmestí aj veľký mobilný telefón alebo riadne naprataná peňaženka.

Jedno zadné vrecko je na zips a v druhom si môžete zabezpečiť veci klasickým gombíkom, ktorý je celkom náročné zapnúť, preto sme toto vrecko používali minimálne. 

Nohavice majú dve veľké predné a dve menšie zadné vrecká. Nedajte sa zmýliť slovom menšie, pretože sa do nich poľahky zmestí aj veľký mobilný telefón alebo riadne naprataná peňaženka.

 Okolo pása sú našité pútka na opasok, ktorý síce nie je súčasťou balenia, ale to vôbec nevadí, pretože kraťasy dobre sedia aj bez neho.

Ak si nohavice oblečiete na rodinnú oslavu narodenín, odporúčame zakasať si do nich košeľu aby vynikol elegantný kovový gombík a kožený detail s logom nad zadným vreckom. 

Parádnou vychytávkou sú spodné lemy nohavíc, na ktorých sú vzadu, z vnútornej strany reflexné pásiky, takže normálne ich nie je vidieť. Akonáhle chcete podvečer využiť ich funkciu, stačí lemy nohavíc obrátiť na ruby a máte k dispozícii reflexné prvky. 

Parádnou vychytávkou sú spodné lemy nohavíc, na ktorých sú vzadu, z vnútornej strany reflexné pásiky, takže normálne ich nie je vidieť.

 Ku kraťasom sú v balení dodávané aj Clickfast vnútorné šortky s vložkou, ktoré sú z veľmi pohodlného seamless materiálu. Boxerky sú teda príjemné na nosenie a samotnú vložku tiež hodnotíme veľmi pozitívne. Určite patrí k tým lepším, ktoré Endura ponúka.

Dokonca sme si vnútorné šortky s cyklovložkou obľúbili natoľko, že sme ich začali používať aj spolu s inými cyklistickými voľnými nohavicami na dlhšie výjazdy. Boxerky totiž pasujú aj do Hummvee aj do Singletrack modelov kraťasov a nohavíc.

Ku kraťasom sú v balení dodávané aj Clickfast vnútorné šortky s vložkou, ktoré sú z veľmi pohodlného seamless materiálu.

Ak ste leniví zacvakať všetkých 12 patentiek, to vôbec nevadí, pretože kraťasy s vložkou držia na tele veľmi dobre aj bez pripojenia k šortkám.  

V nohaviciach sme síce jazdili najčastejšie do práce ale skúšali sme ich aj na trailoch a osvedčili sa veľmi dobre. Takže ak hľadáte univerzálne kraťasy na bike, práve ste ich našli.  

Nohavice nájdete na: www.endurasport.net 

Porovnanie cien u rozličných predajcov nájdete na portáli zboží.cz:

Aktuality

15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu