Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mark Cavendish vyhral tretiu etapu na Gire, v ružovom zostáva Van der Poel (+video)

36-ročný Cavendish predviedol v závere dlhý a silný šprint a nechal za sebou Démara aj Gaviriu.
Martin Sarvaš
Mark Cavendish vyhral tretiu etapu na Gire, v ružovom zostáva Van der Poel (+video)

3. etapa Giro d’Italia 2022

 

  • Dĺžka: 201 km
  • Prevýšenie: 1150 m
  • Čas: 4:56:39 hod
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 40,6 km/h

Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl) predviedol skvelý šprint v závere tretej etapy Giro d’Italia 2022 a pripísal si 160. víťazstvo v kariére a na Gire vyhral etapu už po 16. krát.

Na druhom a treťom mieste skončili Arnaud Démare (Groupama – FDJ) resp. Fernando Gaviria (UAE Team Emirates). Jeden z najväčších favoritov na víťazstvo prvej šprintérskej etapy tohtoročného Gira Caleb Ewan (Lotto Soudal) skončil na ôsmom mieste.

Prečítajte si tiež

Na najvyšších priečkach celkového hodnotenia sa poradie nemenilo a v ružovom drese zostane oblečený aj naďalej víťaz úvodnej etapy Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix).

„S prvým šprintom na Gire sme spokojní. Bol dlhší a náročnejší, no podarilo sa mi udržať rýchlosť a mal som aj skvelú podporu tímu,“ povedal Cavendish po etape.

V pondelok je deň voľna a v utorok pokračuje Giro d’Italia štvrtou etapou, ktorá bude prvou horskou previerkou tohtoročnej edície Gira. Pretekárov čaká 172km dlhá trasa s prevýšením 3626 m a končí sa dlhým 22,9km stúpaním na Etnu s priemerným sklonom 5,9% a prevýšením 1358 metrov.

Záverečný šprint 3. etapy Giro d’Italia 2022:

Výsledky 3. etapy Giro d’Italia 2022

Aktuality

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Zavrieť reklamu