Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Florian Sénéchal na Paríž-Roubaix najprv nepríjemne spadol a potom ho obliali močom (+video)

"Cítil som, ako mi niečo šplechlo na ruku. Najprv som si myslel, že je to pivo, ale potom som zacítil moč."
Martin Sarvaš
Florian Sénéchal na Paríž-Roubaix najprv nepríjemne spadol a potom ho obliali močom (+video)

Francúzsky cyklista tímu Quick-Step Florian Sénéchal zažil počas uplynulých pretekov Paríž-Roubaix dva nepríjemné incidenty.

Najprv tvrdo spadol necelých 50km pred koncom v sektore dlažobných kociek Mons-en-Pévèle. V tom čase išiel v skupine s hlavnými favoritmi na čele s Van Aertom a Van der Poelom. Pri páde si nepríjemne narazil hlavu, ale aj napriek tomu v pretekoch pokračoval.

Šéf tímu Patrick Lefevere sa vyjadril, že pád Sénéchala spôsobil fanúšik, avšak na videu (nižšie) je vidno, že na prašnom podklade sa mu šmykli obe kolesá, francúzsky jazdec stratil nad bicyklom kontrolu a spadol.

Pozrite si tiež

K ďalšej nepríjemnej situácii došlo 25 km pred cieľ, za pavé sektorom Cysoing-Bourghelles. Fanúšik oblial Sénéchala močom.

„Išiel som s Alexandrom Kristoffom na výjazde z Cysoingu. Cítil som, ako mi niečo šplechlo na ruku. Najprv som si myslel, že je to pivo, ale potom som zacítil moč,“ opísal Sénéchal situáciu pre La Voix du Nord.

„Som úplne demoralizovaný… Nechápem, ako to môže niekto urobiť.“

Video z pádu Floriana Sénéchala:

Hovorca tímu Quick-Step sa k incidnentu vyjadril pre Velonews: „Sme očividne znechutení, keď sme počuli, že na Floriana vyliali moč, a aj keď nás teší, že vidíme fanúšikov späť na pretekoch a bavia sa, žiadame ich, aby rešpektovali zúčastnených športovcov.“

Podobné prípady sa dejú v cyklistike iba veľmi zriedkavo. V roku 2015 Chris Froome tvrdil, že naňho vyliali moč počas etapy do Mende na Tour de France. Týmto hlúpym gestom chcú fanúšikovia pravdepodobne upozorniť na doping v cyklistike.

Tím Quick-Step Alpha Vinyl mal na „Pekle severu“ veľkú smolu, keďže v závere prišli nielen o Sénéchala, ale 7km pred cieľom spôsobil nezodpovedný fanúšik pád Yvesa Lampaerta, ktorý bol s Mohoričom v úniku vedúcim Van Baarlom a mohol bojovať o pódium.

Nezodpovedný fanúšik tlieskal prichádzajúcim jazdcom a rukami trafil do ruky Lampaerta, ktorý následne skončil na zemi.

Video z pádu Yvesa Lampaerta:

„Toto sú situácie, ktoré by sa na pretekoch nemali stávať. Je to škoda. Chcel som prejsť pravú zákrutu vnútrom a fanúšikovia normálne vždy ustúpia. Ale ten muž natiahol ruku dopredu a zasiahla moju ruku. V dôsledku toho som stratil kontrolu nad bicyklom a nemal som to ako zachrániť,“ vyjadril sa k incidentu Yves Lampaert pre portál Sporza.

„Ak o pretekoch nič neviete, zostaňte doma. Pre mňa to bolo dramatické, pretože v hre bolo stále umiestnenie na pódiu. Mohorič a Van Baarle boli silnejší ako ja, ale tretie miesto bolo dosiahnuteľné,“ dodal Lampaert.

„Určite som nebol najsilnejší. Keď som bol v úniku s Mohoričom, cítil som, že mi nezostáva veľa síl. Tretie miesto bolo maximum, čo som mohol získať.“

„Bol som na hranici svojich možností a povedal som to aj Mohoričovi. Bol by som naozaj spokojný s pódiovým umiestnením.“

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu