Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Evenepoel: Moja jediná nádej na Tirreno-Adriatico je, ak by mal Pogačar naozaj zlý deň

"Je to taký silný a veľkolepý jazdec, takže ​​tento týždeň pravdepodobne nebude mať zlý deň," priznal Remco Evenpoel.
Martin Sarvaš
Evenepoel: Moja jediná nádej na Tirreno-Adriatico je, ak by mal Pogačar naozaj zlý deň

Mladý 22-ročný Belgičan Remco Evenpoel (Quick-Step Alpha Vinyl) je jedným z najväčších favoritov na víťazstvo celkového poradia pretekov Tirreno-Adriatico 2022.

Problém je, že na týždenný etapák v Taliansku prišiel aj Tadej Pogačar (UAE Emirates), u ktorého to niekedy vyzerá, že je neporaziteľný. Tento rok vyhral celkové poradie na UAE Tour a skvelú formu potvrdil pred pár dňami víťazstvom Strade-Bianche vo veľkom štýle – 50-kilometrovým sólo únikom.

Remco Evenpoel priznal, že jeho jedinou nádejou na úspech na Tirreno-Adriatico je, ak by mal Pogačar naozaj zlý deň.

Úvodnú etapu, časovku jednotlivcov, vyhral Filippo Ganna (Ineos). Evenpoel skončil druhý so stratou 11 sekúnd a Pogačar tretí s 18-sekundovou stratou na Gannu.

Prečítajte si tiež

„Myslím, že jediný spôsob, ako ho poraziť, je, ak bude mať naozaj zlý deň a nezotaví sa z minulej soboty [Strade Bianche, pozn. red.],“ povedal po tom, čo poznamenal, že jeho osemsekundový náskok z časovky učeite nebude stačiť na udržanie. „Je to taký silný a veľkolepý jazdec, že ​​tento týždeň pravdepodobne nebude mať zlý deň.“

„Dúfam, že tento týždeň bude mať opäť dobrú úroveň, takže sa s ním môžem len pokúsiť súperiť a myslím si, že najlepší spôsob, ako sa postaviť proti niekomu, je, keď obaja môžete podávať výkony v najlepšej forme.“

„Myslím si, že ak začínate v časovke, vždy musíte veriť, že môžete vyhrať, takže som dal zo seba maximum. Tempo, ktoré som išiel, bolo také, ako sme plánovali. Vždy som dúfal, že to stačí, ale všetci vieme, že Filippo je špecialista na časovku, takže by bolo naozaj ťažké a prekvapujúce ho dnes poraziť.“

„Samozrejme, že vždy je veľkým cieľom, keď začínate s časovkou, aby ste získali dres lídra, ale ani biely dres nie je zlý,“ dodal Evenpoel.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu