Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Holanďania sú ešte prísnejší ako UCI, na ich pretekoch majú zákaz štartu všetci Rusi a Bielorusi

Podľa nových pravidiel Holandskej cyklistickej federácie, jazdci z Ruska a Bieloruska nebudú môcť súťažiť na žiadnych pretekoch v Holandsku.
Martin Sarvaš
Holanďania sú ešte prísnejší ako UCI, na ich pretekoch majú zákaz štartu všetci Rusi a Bielorusi

Holandská cyklistická federácia – Kráľovská holandská cyklistická únia (KNWU) – prijala odporúčania navrhnuté Holandským olympijským výborom a zakázala jazdcom z Ruska a Bieloruska súťažiť na pretekoch v ich krajine.

Holanďania sú tak ešte prísnejší ako Medzinárodná cyklistická únia (UCI), ktorá vylúčila z pretekov ruské a bieloruské tímy. Rusi i Bielorusi v zahraničných tímoch však zákaz nemajú.

Holandská cyklistická federácia vo vyhlásení odsudzujúcom ruskú inváziu na Ukrajinu tiež objasňuje, že národná federácia sa nezúčastní žiadneho podujatia alebo súťaže v Rusku alebo Bielorusku.

Prečítajte si tiež

„Ako federácia sa až do odvolania nezúčastníme na podujatiach alebo súťažiach v Rusku a Bielorusku, nebudeme súťažiť ako národný výber proti ruským a bieloruským cyklistom a nepripustíme ich na súťaže a podujatia, ktoré sú organizované v Holandsku. Budeme to presadzovať aj v rámci medzinárodných cyklistických organizácií,“ píše sa vo vyhlásení KNWU.

„Zatiaľ myslíme predovšetkým na každého na Ukrajine, ktorého sa táto vojna dotkla. Dúfame, že táto hrozná situácia sa čoskoro skončí.“

KNWU zavádza prísnejšie opatrenia ako UCI, ktorá s okamžitou platnosťou zakázala na pretekoch ruské a bieloruské tímy, no stále umožňuje individuálnym jazdcom z týchto dvoch krajín súťažiť neutrálne.

Napriek prísnejším sankciám KNWU UCI uviedla, že pravidlá holandskej federácie budú mať prednosť pred jej vlastnými.

UCI uvádza, že v prípade, že štát nariadi prísnejšie opatrenia týkajúce sa účasti ruských alebo bieloruských jazdcov alebo tímov na súťažiach na ich území, tieto opatrenia budú mať prednosť pred rozhodnutiami prijatými UCI.

V mužskej WorldTour ovplyvnia nové pravidlá KNWU Rusa Alexandra Vlasova (Bora-Hansgrohe) a Bielorusa Alexandra Riabušenka (Astana Qasaqstan), pričom deväť ruských rodákov z tímu Gazprom-RusVelo má tiež zákaz vstupu z Holandska a na preteky ako Amstel Gold Race a Okolo Flámska.

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu