Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Jakobsen prešprintoval Van Aerta a vyhral druhú etapu Paríž-Nice (+video)

Fabio Jakobsen vyhral suverénne a pripísal si už šieste víťazstvo v prebiehajúcej sezóne, takže pravdepodobnosť jeho štartu na Tour de France sa stále zvyšuje.
Martin Sarvaš
Jakobsen prešprintoval Van Aerta a vyhral druhú etapu Paríž-Nice (+video)

Foto: A.S.O./Alex Broadway

Keďže šprintérske ambície v úvodnej etape pretekov Paríž-Nice 2022 zmarila trojica tímu Jumbo-Visma Laporte, Van Aert a Roglič, šprintéri si chceli napraviť chuť v druhej etape.

Tím Jumbo-Visma sa v silnom vetre pokúšal viackrát roztrhať pelotón, no do šprintu sa dostal aj Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl), ktorý má momentálne skvelú formu a dokázal prešprintovať Wouta van Aerta, ktorý stratil veľa síl na čele balíku v priebehu celého dňa.

Jakobsen vyhral suverénne a pripísal si už šieste víťazstvo v prebiehajúcej sezóne, takže pravdepodobnosť jeho štartu na Tour de France sa stále zvyšuje.

Prečítajte si tiež

V celkovom poradí vedie stále Christophe Laporte, no viacero silných pretekárov stratilo veľa času. Obhajca titulu Max Schachmann (Bora-Hansgrohe), Guillaume Martin (Cofidis) a Brandon McNulty (UAE Team Emirates) stratili 1:29 minúty, João Almeida (UAE Team Emirates) stratil 1:53 min, zatiaľ čo David Gaudu (Groupama-FDJ) spadol a prišiel ako posledný s takmer 10-minútovou stratou.

„V Quickstepe milujeme jazdu vo vetre a boli sme tam vo štvorici. Som rád, že som to mohol pre tím takto zakončiť,“ povedal Jakobsen a naznačil silu Van Aerta, Laporteho a Rogliča, troch najlepších z prvej etapy.

„Musím povedať, že chalani z Jumbo boli v trojici opäť medzi najsilnejšími. Rozhodne to nebolo ľahké, ale ako som povedal, milujeme vietor a pred etapou sme mali veľa motivácie. Aj keď počas ma poriadne boleli nohy, keďže sme išli 60km na plný plyn, stále sme to zvládli,“ dodal Jakobsen.

Zostrih 2. etapy Paríž-Nice 2022

Výsledky 2. etapy Paríž-Nice 2022

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu