Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tadej Pogačar prekonal Covid-19 a opäť trénuje

Pogačar musí ešte podstúpiť sériu srdcových a pľúcnych testov predtým, ako im bude povolené pretekať.
Martin Sarvaš
Tadej Pogačar prekonal Covid-19 a opäť trénuje

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) sa minulý týždeň sa nakazil ochorením Covid-19. Dvojnásobný víťaz Tour de France vraj trpel miernymi príznakmi a už má za sebou povinné obdobie izolácie.

Pogačar už opäť trénuje, ale ešte musí prejsť ďalšími lekárskymi testami, aby mohol začať prípravy na svoj sezónny debut na UAE Tour, čo je pre tím na domácej pôde veľkým cieľom. Etapové preteky v sa začínajú 20. februára.

Správu o Pogačarovej infekcii ohlásil tím UAE Emirates až v utorok po jeho zotavení a návrate do tréningu.

Pogačar išiel v pondelok na tréning s tímovým kolegom z Monaka Michaelom Matthewsom a Austrálčan zverejnil video z tréningu na Instagrame.

Prečítajte si tiež

Je jedným z prvých jazdcov, ktorí boli očkovaní začiatkom roka 2021 spolu s celým tímom UAE Team Emirates a údajne dostal druhú vakcínu minulé leto a podľa jeho trénera Iniga San Millána je pripravený splniť nový UCI „Health Pass“.

„Tadej mal pozitívny test na vírus a mal mierne príznaky. V súlade s pokynmi a v záujme svojho zdravia a väčšej komunity podstúpil povinnú izoláciu a obdobie zotavenia, než pokračoval v ľahkom tréningu,“ povedal tímový doktor Adrian Rotunno.

„Stále musí prejsť posledným lekárskym testom, ale mal by byť na dobrej ceste, aby mohol pokračovať v príprave na svoje prvé preteky sezóny, UAE Tour.“

Podľa lekárskeho protokolu UCI COVID-19 musia jazdci, ktorí majú pozitívny test na vírus, podstúpiť sériu srdcových a pľúcnych testov predtým, ako im bude povolené pretekať.

Pogačar, víťaz predchádzajúcich dvoch ročníkov Tour de France, od sezóny staval zisku tretieho žltého dresu, pričom do jarného mixu pridal aj Okolo Flámska a druhú Grand Tour Okolo Španielska.

Začiatkom januára absolvoval tréningový kemp so svojimi spoluhráčmi v juhovýchodnom Španielsku a odvtedy je vo svojom dome v Monaku. Na budúci týždeň mal odletieť do Spojených arabských emirátov, aby viedol svoj tím na UAE Tour, ktoré vlani vyhral.

Potom by mal ísť do do Talianska na preteky Strade Bianche a Miláno-San Remo, Tirreno-Adriatico a potom by zamieril do Flámska na Dwars door Vlaanderen.

Valónsky šíp a obhajoba titulu v Liège-Bastogne-Liège sú tiež v jeho jarnej agende, kým sa pozornosť upriami na prípravu na Tour de France.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu