Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Matteo Trentin: Gravel sektory nemajú čo robiť na etapových cestných pretekoch

"Prečo pridávate do pretekov niečo, iba kvôli tomu, že je to práve teraz módne? Čo budete robiť, keď príde ďalšia móda?," pýta sa Trentin.
Martin Sarvaš
Matteo Trentin: Gravel sektory nemajú čo robiť na etapových cestných pretekoch

Kritika Remca Evenepoela na štrkové segmenty pretekov Okolo Valencie vyvolala ďalšiu diskusiu o rastúcom trende zavádzania gravelových sektorov do cestných pretekov.

Evenepoel povedal, že sa to „približuje k horskej cyklistike“, že preteky sú „už dosť ťažké“ a že štrkové sektory neprispeli ničím k tomu, aby boli preteky pekné. Evenepoel tiež trval na tom, že celý pelotón mal vo všeobecnosti zmiešané pocity zo zavedenia štrkových úsekov

Matteo Trentin (UAE Team Emirates) povedal pre Cyclingnews: „Neteším sa z toho, keď vidím štrkové sektory v etapových pretekoch. Myslím si, že zachádzame až príliš ďaleko kvôli predstaveniu, ktoré nepotrebujeme.“

Prečítajte si tiež

„Strade Bianche je Strade Bianche, sú to preteky, ktoré sa tak zrodili a vyvinula.“ Je to zvláštne aj kvôli toskánskym štrkovým cestám, ktoré nie sú rovnaké ako ostatné štrkové cesty, ktoré nájdete v Taliansku.

„Skôr ako sa to niekto pokúsi zopakovať, možno by bolo lepšie nájsť niečo, čo je pre dané preteky špeciálne.“

„Toto je cestná cyklistika, nie gravel preteky. Nebolo to vhodné pre cestné preteky,“ povedal Trentin.

Čo sa týka Evenepoelovho porovnania, Trentin povedal: „Možno to [včera] nebola horská cyklistika, ale určite to boli gravel preteky. Ak chcete nájsť preteky na štrku, existujú okruhy, ako to urobiť.“

Trentinov tímový kolega Juan Ayuso aj Alejandro Valverde (Movistar) mali mechanické problémy a dostali defekt.

„Nemyslím si, že to pretekom pridalo nejakú hodnotu, pretože stúpanie bolo super ťažké, vyhral najsilnejší chlap. Jediné, čo máte, je to, čo sa stalo ľuďom ako Ayuso. Dobre, defekt a technický incident sa môžu stať na akomkoľvek povrchu, ale ako som už povedal, toto sú cestné preteky.“

Trentin povedal, že Paris-Tours, ktoré nedávno pridali do finále aj off-roadové segmenty, nemusí ísť cez polia a vinice stredného Francúzska, aby to boli dobré preteky.

„V Paris-Tours to nie je tradícia, tak prečo pridávate niečo, čo je práve teraz módne? Čo budete robiť, keď príde ďalšia móda? Gravel sektory nemajú čo robiť na etapových pretekoch,“ dodal Trentin.

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Zavrieť reklamu