Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan pomohol opraviť defekt zúfalému cyklistovi počas tréningu na Gran Canarii

63-ročný Willie McColl uviazol na ceste s defektom a bez zostávajúcich náhradných duší, keď sa skupina profesionálov na čele s Petrom Saganom zastavila, aby mu pomohla.
Martin Sarvaš

Nestáva sa často, že by vám skupinka štyroch profesionálnych cyklistov vrátane trojnásobného majstra sveta, robila osobných mechanikov.

Ale presne to sa stalo pred pár dňami škótskemu cyklistovi Williemu McCollovi, keď sa mu počas jazdy na Gran Canarii minuli náhradné duše. McColl, ktorý prišiel na ostrov na dovolenku aj s bicyklom, zostal uviaznutý na okraji cesty po treťom defekte počas „jednoduchej dvojhodinovej oddychovej jazdy“.

Keďže McColl nemal už žiadne vlastné náhradné duše, musel sa „spoľahnúť na dobrú vôľu okoloidúcich cyklistov,“ povedal.

„Zakýval som skupinke ‚mladých chlapcov‘, ktorí mi bez váhania prišli na pomoc, poskytli dušu a pustili sa do opravy defektu, aby som znova mohol nasadnúť na bicykel.“

Tými „mladými chalanmi boli víťaz troch svetových šampionátov, siedmi zelených dresov Tour či Roubaix Peter Sagan, jazdec tímu Alpecin-Fenix Michael Gogl, jazdec Bora-Hansgrohe a ešte jeden jazdec z TotalEnergies, pravdepodobne Juraj Sagan.

Michael Gogl

63-ročný Willie McColl, ktorý si spočiatku nevšímal, kto sú jeho slávni záchrancovia, sa opýtal Gogla (minulý rok šiesteho na Strade Bianche), či „jazdí za nejaký tím“. Gogl odpovedal: „Áno, a pozri – je tu aj Peter Sagan.“

„Sagana som spočiatku nespoznával. Upozornil naňho Michael. Vyzeral oveľa mladšie, ako som si myslel,“ povedal Willie.

Prečítajte si tiež

„Takže som tam bol ja, 63-ročný Škót s tímom profesionálnych cyklistov a možno aj najslávnejší chlapík v cyklistike! – A oni mi pomáhali.“

„Mal som problém dostať vzduch do duše. Všetci sa s tým trápili, vyskúšali rôzne pumpy a dospeli k záveru, že ide o poškodenú dušu. Potom sa objavila nová duša, aj keď si nie som istý, od koho alebo kto mi ju potom vymenil.“

Willie povedal, že jeho noví mechanici boli „všetci priateľskí“ a „veľmi radi, že sa s ním môžu porozprávať“. Sagan, ktorého Škót opísal ako „dosť hanblivého“, si s ním s radosťou zapózoval aj na pár fotografiách na pamiatku.

Keď im Willie poďakoval za pomoc, jeden z profesionálov mu povedal: „Všetci sme si tým prešli“, a potom vďačného turistu vyslali na cestu.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu