Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Zlodej v Prahe ukradol bicykel, nasledovala vtipná, ale krátka naháňačka s políciou

Zlodej ukradol bicykel v hodnote 2500 eur. Skúsil utiecť, ale naháňačka s policajtami sa skončila veľmi rýchlo. Majiteľ mal totiž v bicykli zabudované GPS zariadenie.
Martin Sarvaš
 Video: Zlodej v Prahe ukradol bicykel, nasledovala vtipná, ale krátka naháňačka s políciou

Zlodej sa pokúsil ukradnúť v Prahe bicykel v hodnote 2500 eur, no majiteľ v ňom mal zabudované GPS zariadenie. Keď v práci uvidel, že bicykel je v pohybe, ihneď kontaktoval políciu.

Najbližšia hliadka polície uvidela zlodeja a autom sa za ním rozbehla. Keď však zlodej uvidel modro-červené majáky, začal šliapať do pedálov a snažil sa ujsť krížom cez lokálny park.

Policajti ho na aute prenasledovali aj krížom cez trávu. Zlodej vyšiel na cestu a za najbližšou križovatkou to vzdal a nechal sa zatknúť.

„Policajte z pohotovostnej motorizovanej jednotky zadržali muža, ktorý sa im pokúsil prejsť na odcudzenom bicykli za šesťdesiat tisíc českých korún. Bicykel chvíľku pred zadržaním odcudzil z uzamknutej kočíkárne v dome v Južnom Meste, do ktorej sa násilím vlámal. Keď potom uvidel policajné auto za chrbátom, začal šliapať do pedálov, aby im ušuel,“ uviedol hovorca Polície SR Jan Rybanský.

„Batoh, ktorý mal na chrbte, potom navyše ukrýval nielen rozlomené zámky, ale aj skrutkovače, štiepacie kliešte a páčidlo. Na stopu podozrivého naviedol policajtov sám majiteľ, ktorý mal v bicykli zabudovaný systém GPS a v práci si všimol, že je bicykel v pohybe, hoci mal byť v kočikárni. Celú udalosť tak obratom nahlásil na linku 158,“ okomentoval Rybanský.

Video z naháňačky a zatknutia zlodeja bicyklu v Prahe:

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu