Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Tento malý chlapec na pretekoch odrážadiel by mohol byť inšpiráciou pre mnohých cyklistov

Nie je to o tom, ako odštartujete, ale o tom, ako skončíte. Nikdy sa nevzdávajte!
Martin Sarvaš
 Video: Tento malý chlapec na pretekoch odrážadiel by mohol byť inšpiráciou pre mnohých cyklistov

Cyklistika nie je vždy o tom, kto je najsilnejší alebo najrýchlejší. Nech spravíte čokoľvek, niekedy jednoducho môžete mať smolu. Či už pád alebo defekt v nesprávnom čase môže rozhodnúť o tom, že nevyhráte, aj keď ste lepší ako ostatní.

Peter Sagan sa tiež nikdy nevzdával. A ukázal to už v roku 2012, keď ako 22-ročný jazdec na pretekoch Okolo Kalifornie dostal defekt 7km pred cieľom.

Nielenže dokázal dobehnúť vedúcu skupinu, ale ešte sa dokázal 3,4km pred cieľom tesne vyhnúť hromadnému pádu, ktorý ho spomalil. Ako už tušíte, aj napriek tomu dokázal Peter Sagan vyhrať úvodnú etapu Okolo Kalifornie.

Prečítajte si tiež

To, že sa nesmiete vzdávať ukázal aj Tadej Pogačar pri svojom prvom triumfe ne Tour de France. Pred 20. etapou (časovkou jednotlivcov), ktorá bola poslednou možnosťou na získanie času do celkového hodnotenia, bol na druhom mieste s 57-sekundovou stratou na lídra Primoža Rogliča.

Keďže Roglič patrí v časovke medzi svetovú elitu, nikto neočakával, že by mohol prísť o žltý dres. Pogačar predviedol taký skvelý výkon časovku dokázal vyhrať s takým obrovským náskokom, že je hodný aj použitia slova „deklasoval“ najlepších časovkárov na svete.

Michael Woods spadol tento rok v úvode Tour de France, čím sa vyradil z boja o celkové poradie. Ale bojoval ďalej a nakoniec vyhral bodkovaný dres pre najlepšieho vrchára.

Wout van Aert utrpel hrozivý pád v roku 2019 na Tour de France, no o dva roky neskôr vyhral na slávnom Mont Ventoux i záverečnú etapu na Champs-Élysées.

Alejandro Valverde sa vrátil po zlomenine kolena z roku 2017 na Tour a v zrelom veku 38 rokov sa stal víťazom Majstrovstiev sveta v Innsbrucku v nasledujúcom roku 2018.

To, že sa nesmiete vzdávať neplatí iba u profíkov, ale nedávno to ukázal aj malý chlapec na pretekoch na odrážadlách. Síce hneď po štarte spadol a zaostal za ostatnými, ale rýchlo sa postavil a dokázal všetkých súperov predbehnúť a prišiel do cieľa ako prvý.

Tomuto sa hovorí: Nikdy sa nevzdávajte!

https://twitter.com/fred035schultz/status/1475825448072491008?

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu