Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Nestojte na trailoch! Rasťo Baránek takmer skočil na malého chlapca

Chlapec stál na traile pod dropom a mal obrovské šťastie, že Rasťo skočil viac doľava ako zvyčajne.
Biker


Slovenskému zjazdárovi Rasťovi Baránkovi sa stal v Bikeparku Košútka nepríjemný incident. Pri jazde takmer skočil na malého chlapca, ktorý stál na trati pod dropom, takže ho vôbec nebolo vidno. Chýbali iba milimetre a mohlo sa to skončiť veľkým nešťastím.

„Stalo sa mi to prvý krát a dúfam, že aj posledný. Takéto prekvapko už nikdy prosím. našťastie sa nikomu nič nestalo, ale hovorím vám, tesnejšie ako toto už sa nedalo. 20km/h, ja 80kg + enduro16kg. Vďaka bohu, že som letel trochu viac doľava ako zvyčajne,“ napísal Rasťo Baránek k videu na Instagrame.

K incidentu sa vyjadril aj slovenský zjazdár Adam Rojček: „Rasťo to našťastie ešte uhral, ale takéto veci sa stávajú až moc často na to, aké sú nebezpečné. Prosím vás ľudia, keď vidíte že ste na trati, nechoďte po nej pešo dole/hore, pri tej rýchlosti je to v podstate nereálne pre bajkera s tým niečo spraviť, pokiaľ to nie je na mieste, kde vidí 20 metrov pred seba.“

„Keby Rasťo skočil 10 cm doprava, mohlo to dopadnúť veľmi veľmi zle. Neplatí to len pre turistov, bežcov, rodičov detí čo sa hrajú v lese, ale takisto aj pre bikerov, ktorý majú technický problém alebo zastavili na trati. Ak už aj potrebuješ prejsť cez trať, vyber si miesto kde vidíš dopredu či niekto nejde a určite nestoj na odraze/ dopade skokov, to sa najčastejšie stáva práve pri bikeroch, ktorí premeriavajú skoky tak, že stoja na odraze aj s bicyklom (už dva krát som sa musel hodiť o zem, lebo nebola šanca to ubrzdiť).“

Bikepark Košútka vyzýva: „Poprosíme všetkých rodičov, ľudí na prechádzkach a deti, bikepark nie je turistický chodník, všetky trate sú označené, všade sú tabuľky plus opáskované úseky, no aj tak sa stane niečo takéto. Ani sami nevieme ako dokázal Rasťo v poslednej stotine zareagovať a poslať to kúsok viac na ľavo ako sa to normálne skáče, keby to neurobil ani nechceme vedieť čo by sa mohlo stať, preto ešte raz, hlavne vás rodičia, dávajte prosím na svoje deti veľký pozor.“

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu