Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan bude už čoskoro bojovať o titul majstra Európy

Sagan vyhral európsky šampionát v roku 2016. Profil trate však skôr sedí vrchárom a o titul bude bojovať aj Tadej Pogačar či Remco Evenpoel.
Martin Sarvaš
Peter Sagan bude už čoskoro bojovať o titul majstra Európy

Peter Sagan bude už čoskoro bojovať o titul majstra Európy na európskom šampionáte v cestnej cyklistike v talianskom Trente 12. septembra.

Sagan má na konte jeden titul majstra Európy z roku 2016 z francúzskeho Plumelecu, kde suverénne vyhral záverečný šprint pred Alaphilippom a Morenom.

Pretekárov čaká tento rok trať s dĺžkou necelých 180km a celkovým prevýšením 3765 metrov, pričom najprv nastúpajú 1765 metrov na dlhšom okruhu a potom nasleduje osem krátkych 13,2 km okruhov s prevýšením 250 metrov.

Ide teda o výrazne kopcovitý profil, takže sa dá skôr očakávať, že víťazom bude vrchár ako klasikár. Na štartovej listine je aj dvojnásobný víťaz Tour de France Tadej Pogačar, mladý talent QuickStepu Remco Evenpoel víťaz Okolo Flámska Kasper Asgreen, Giacomo Nizzolo či Filippo Ganna.

Slováci idú na ME v zostave: Peter Sagan, Juraj Sagan, Erik Baška, Martin Haring, Patrik Tybor a Marek Čánecký.

Záverečný šprint Saganových víťazných Majstrovstiev Európy 2016:

Zotavenie po operácii kolena prebieha v poriadku

Peter Sagan skončil na Tour de France 2021 pred začiatkom 12. etapy z dôvodu zhoršenia stavu jeho zraneného kolena. Trojnásobný majster sveta si zranil koleno pri páde v tretej etape, keď ho poslal k zemi Austrálčan Caleb Ewan (Lotto Soudal). Musel podstúpiť operáciu a od odstúpenia z Tour nebol na žiadnych pretekoch.

„Moje zotavenie prebieha v poriadku. Intenzívne trénujem, aby som sa dostal na svoj najlepší level. Neviem predpovedať priebeh majstrovstiev Európy, ale môžem sľúbiť, že na trati nechám pre najlepší možný výsledok všetko.“

„Je jasné, že európsky šampionát od roku 2016 poriadne vyrástol. Neviem, do akej miery tomu pomohol môj triumf, ale som rád, že som aspoň trocha prispel. Som si istý, že tento rok bude štartovné pole najvyššej úrovne, čo zaručí zaujímavé preteky,“ vyjadril sa Sagan.

Benelux Tour pred majstrovstvami Európy

Ešte pred európskym šampionátom bude Peter Sagan pretekať na etapáku Benelux Tour, kde bude skutočne silná konkurencia zo strany všetkých tímov.

Na Benelux Tour 2021 štartuje aj Mathieu van der Poel, ktorý vlani tieto preteky vyhral neskutočným 50km sólo únikom (ešte pod menom Binck Bank Tour).

Najväčšími favoritmi na Benelux Tour 2021 sú Mathieu Van Der Poel, Stefan Küng, Tim Merlier, Kasper Asgreen, Matej Mohori,č Geraint Thomas, Jakob Fuglsang, Wilco Kelderman, Sonny Colbrelli a Mads Pedersen.

Nasledujúci program pretekov Petra Sagana
  • Benelux Tour – 30. augusta – 5. septembra
  • Majstrovstvá Európy (Trento, Taliansko) – 12. septembra
  • Okolo Slovenska – 15. – 18. septembra
  • Majstrovstvá sveta (Antverpy – Leuven, Belgicko) – 26. septembra
  •  Paríž – Roubaix – 3. októbra

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu