Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Na pretekoch Okolo Slovenska budú pretekať Peter Sagan, Froome, Lutsenko či Nizzolo

Zostavy tímov na pretekoch Okolo Slovenska budú nabité veľkými menami.
Martin Sarvaš
Na pretekoch Okolo Slovenska budú pretekať Peter Sagan, Froome, Lutsenko či Nizzolo

O necelý mesiac odštartuje v Košiciach jedno z najvýznamnejších športových podujatí na Slovensku – medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska.

Ťahúňom televíznych obrazoviek i divákov na trati pretekov bude určite tohtoročné zloženie medzinárodného pelotónu.

Preteky Okolo Slovenska budú po prvýkrát vysielať okrem RTVS aj na Eurosporte.

O UCI body bude v termíne od 14. do 18. septembra 2021 bojovať pelotón 21 tímov na trase Košice, Spišské Podhradie, Dolný Kubín, Považská Bystrica, Trenčianske Teplice a Trnava.

Pretekári absolvujú prológ a štyri etapy, ktoré majú dokopy necelých 700 kilometrov. Prvé tri etapy budú kopcovité a záverečná etapa z Trenčianskych Teplíc do Trnavy bude rovinatá.

Bora-Hansgrohe

Jednotkou je Peter Sagan. Trojnásobný majster sveta a sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France zavíta na preteky Okolo Slovenska v rámci prípravy na MS vo Flámsku.

V tíme budú aj jeho pomocníci, ktorí spolu s najúspešnejším slovenským cestným cyklistom v histórii odchádzajú do Total Energies – Maciej Bodnar a Daniel Oss, tiež brat Juraj Sagan a Erik Baška.

Deceuninck – Quick-step

Tím oznámi definitívnu nomináciu až 25. 8., teda 20 dní pred štartom, ako to je podľa pravidiel UCI. V predbežnej figuruje celkový víťaz z roku 2020 Jannik Steimle.

Otázny je štart víťaza bodovacej súťaže na Tour de France 2020 Sama Bennetta, ktorý je predbežne prihlásený, ale v niektorých médiách sa objavila správa, že už do konca sezóny pretekať nebude a podstúpi operáciu kolena. Zloženie tímu je zatiaľ veľkou neznámou.

Astana-Premier Tech

Na preteky Okolo Slovenska pricestuje siedmy muž celkového poradia na tohtoročnej Tour de France Aleksej Lucenko. Jeden z najlepších Kazachov v cyklistickej histórii má na svojom konte aj rad ďalších špičkových úspechov.

Napríklad dve celkové víťazstvá na pretekoch Okolo Ománu, tohtoročné druhé miesto v celkovom poradí na Criterium du Dauphiné, či etapové triumfy na Tour de France a Vuelta a Espaňa.

Qhubeka-NextHash

Veľmi príjemná správa prišla z centrály tohto juhoafrického Worldtímu. V nominácii nechýbajú najsilnejšie mená vrátane ešte stále úradujúceho majstra Európy Giacoma Nizzola.

Tridsaťdvaročný Talian vyhral dvakrát bodovaciu súťaž na Giro d´Italia, tento rok pridal jedno etapové víťazstvo a obsadil aj druhú priečku na Gent – Wevelgem.

V nominácii nechýba ani Domenico Pozzovivo, Talian, ktorý päťkrát vo svojej kariére skončil celkovo v najlepšej desiatke na Giro d´Italia a tento rok skončil celkovo šiesty na Okolo Švajčiarska. Zaujímavými menami v tomto tíme sú určite aj Čech Karel Vacek a Talian Matteo Pelucchi.

Team DSM

Najzaujímavejšou postavou tohto nemeckého celku je určite Jai Hindley, druhý v celkovom poradí Giro d´Italia 2020. Dvadsaťpäťročný rodák z Perthu opúšťa po sezóne tento tím a zamieri do Bora-hansgrohe.

Pred dvoma rokmi skončil celkovo druhý aj na Okolo Poľska. V tíme DSM sa predstaví aj skvelý šprintér Ces Bol, ktorý tento rok vyhral aj etapu na Paríž-Nice. Nemenej známe meno je aj Casper Pedersen, ktorý vlani vyhral legendárnu klasiku Paríž-Tours.

Team BikeExchange

Austrálčan Michael Hepburn, Dán Christopher Juul-Jensen a Talian Alexander Konyšev, syn bývalého úspešného ruského pretekára Dimitrija Konyševa budú azda najznámejšími tvárami austrálskeho tímu Team Bikeexchange na pretekoch Okolo Slovenska.

Israel Start-Up Nation

Legendy prichádzajú. Aj na slovenské cesty. V tíme Israel Start-Up Nation sa na pretekoch Okolo Slovenska predstaví okrem iných pretekárov aj štvornásobný víťaz Tour de France, cyklista, ktorý sa vo svojej doterajšej kariére postavil devätnásťkrát na štart pretekov seriálu grand-tours, z ktorých sedem vyhral – britský cyklista Chris Froome. Od júna 2017 do júna 2018, teda v priebehu 12 mesiacov vyhral všetky tri grand-tours, postupne Tour de France, Vuelta a Espaňa a Giro d´Italia.

Zostavy veľkých celkov doplnia mená cyklistov prokontinentálnych a kontinentálnych tímov. Vidina prezentácie seba, tímu i sponzorov vo vysielaní pretekov na Eurosporte sa určite odrazí i na tímových taktikách v menších celkoch.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu