Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Chcete sa bezstarostne dostať na Birell BikeFest 2021? Dajte sa zaočkovať!

Prečítajte si, aké nás čakajú opatrenia, ako to bude s testovaním bicyklov, pretekmi i parkovaním.
Biker
Chcete sa bezstarostne dostať na Birell BikeFest 2021? Dajte sa zaočkovať!

Tento rok sa uskutoční vo Freeride Bikeparku Kálnica 27. až 29. augusta jubilejný 10. ročník najväčšieho bicyklového festivalu na Slovensku.

Na BikeFeste budete môcť opäť testovať mnoho bicyklov rôznych značiek, pretekať, jazdiť, sledovať šialené triky na slopestyle conteste, večer sa baviť na dualslalome, no hlavne nasávať tú jedinečnú bikovú atmosféru, akú zažijete iba na BikeFeste.

Pre tých, ktorí by náhodou BikeFest nepoznali, ide o najväčšie bicyklové podujatie na Slovensku. BikeFest je bicyklový festival pre úplne všetkých, ktorí majú radi svet cyklistiky v akejkoľvek forme.

Za normálnych okolností by sme mali už BikeFest za sebou, keďže tradične býva posledný májový víkend. Pandémia koronavírusu však plány prekazila, minulý rok sme fungovali iba vo veľmi obmedzenom režime a tento rok sme festival presunuli na koniec augusta.

Vrcholom programu a oslavou 10. narodenín BikeFestu bude strieborné kolo svetového pohára vo freestyle FMB, ktoré bude jedným zo siedmich najlepších podujatí FMB v tomto roku.

Birell BikeFest 2021

Covid opatrenia

Pandémia nám znepríjemňuje život, ale treba sa s tým zmieriť a čím skôr sa dať zaočkovať. Ak sa bude situácia vyvíjať ako doposiaľ, okres Nové Mesto nad Váhom by mal byť zelený.

Znamená to, že pre účasť na BikeFeste sa budete musieť preukázať buď negatívnym antigénovým testom starším menej ako 12 hodín alebo potvrdením o očkovaní alebo prekonaní Covidu-19.

Na mieste pri vstupe bude tiež možnosť sa otestovať antigénovým testom. Cena tohto testu bude 10 eur.

Aktuálne podmienky pre hromadné podujatia sa môžu meniť, takže vás budeme určite včas o všetkom informovať.

Povinnosť testovania

Pri vstupe na podujatie všetci návštevníci musia preukázať jedno z nasledujúcich:

  • negatívny PCR alebo LAMP test (nie starší ako 36 h)
  • negatívny antigénový test (nie starší ako 12 h) (podľa Vyhlášky č. 223/2021 V. v. SR)
Výnimku z testovania majú:
  • Očkované osoby 14 dní po 2. dávke očkovania
  • Očkované osoby 21 dní po podaní očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s jednodávkovou schémou očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19
  • Deti do 10 rokov
Povinné opatrenia
  • Všetkých návštevníkov prosíme, aby vstupovali do areálu s prekrytím horných dýchacích ciest (rúškom, či šatkou).
  • Prosíme o použitie dezinfekcie pri vstupe, pripomíname pravidelné umývanie rúk mydlom počas celého dňa a celkové dodržiavanie základných hygienických návykov.
  • Pri vstupe prosíme o dodržiavanie rozostupov 2 metre medzi osobami.
  • Rovnako pri registrácii prosíme o ohľaduplnosť a dodržiavanie rozostupov.
  • V štartovom koridore a pri dojazde do cieľa majte prekryté horné dýchacie cesty.
  • V prípade akútneho respiračného ochorenia prosíme opustiť miesto podujatia a kontaktovať svojho ošetrujúceho lekára.
  • Na podujatí je zakázané podávanie rúk, či objímanie a zdržiavanie sa vo väčších skupinách.
  • Pokiaľ sa necítite dobre a pociťujete príznaky ochorenia COVID-19, buďte zodpovední a radšej ostaňte doma.

Preteky

Tento rok sa bude na BikeFeste pretekať v siedmich disciplínach. Registrácia na preteky bude možná približne od 3. augusta webe www.bikefest.sk.

Okrem toho, že registráciou online ušetríte, pomôžete aj nám, aby sme vedeli odhadnúť účasť a zrýchlili registráciu na mieste. Pri online registrácii bude tiež možnosť kúpy špeciálnych tričiek a mikín BikeFest.

Testovanie bicyklov

Jedným z najväčších lákadiel BikeFestu je už tradične možnosť otestovať bicykle rôznych značiek. Pandémia koronavírusu Covid-19 však spôsobila veľký nedostatok bicyklov, čo sa, bohužiaľ, pravdepodobne odrazí aj na počte testovacích bicyklov. Predpokladáme, že na BikeFeste by mohlo byť okolo 100 bicyklov na testovanie a máme potvrdené značky Specialized či Trek.

Keďže počet testovacích bicyklov bude nižší, o to skôr bude potrebné, aby ste si ich zarezervovali. Rezervácie budú dostupné na webe www.bikefest.sk a plánujeme ju spustiť 9. augusta. Pre vlastné pohodlie odporúčame priniesť si vlastné pedále, no nie je to povinnosťou.

Parkovanie zdarma

Parkovanie bude klasicky priamo na parkovisku v Kellys Bikeparku Kálnica a dostupný bude aj kemp. Oboje bude tento rok zdarma. Kyvadlová doprava bude počas celého festivalu premávať zo železničnej stanice v Novom Meste nad Váhom až do bikeparku.

Autobus s prívesom na bicykle pôjde z autobusovej stanice v Novom Meste nad Váhom priamo do bikeparku v Kálnici.

Služby

Na BikeFeste budú ponúkané pre všetkých účastníkov mnohé služby – zóna na umývanie bicyklov, gastro zóna s ponukou rozličných jedál či strážená úschovňa bicyklov, v ktorej bude umiestnená elektrina určená na nabíjanie batérií elektrobicyklov (prineste si svoje vlastné nabíjačky). Poplatok za úschovňu je 10 eur, no môžete ju bez obmedzení využívať počas celého festivalu.

Všetky aktuálne informácie budeme priebežne zverejňovať na webe www.bikefest.sk 

Vaše komentáre

Aktuality

15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

Včera 12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu