Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Pogačar suverénne vyhral časovku na Tour, Van der Poel udržal žltý dres

Mathieu van der Poel predviedol časovku svojho života, aby si udržal žltý dres.
Martin Sarvaš
 Pogačar suverénne vyhral časovku na Tour, Van der Poel udržal žltý dres

Foto: A.S.O. / Charly Lopez

5. etapa Tour de France 2021

 

  • Dĺžka: 27 km
  • Prevýšenie: ~ 349 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaza): 50,7 km/h

 

TdF 2021: Sledujte detailne šialené výkony pretekárov na Strave

Najväčší favorit a minuloročný víťaz Tour Tadej Pogačar (UAE) sa stal víťazom 5. etapy – časovky jednotlivcov a potvrdil tak skvelú formu i svoje časovkárske schopnosti. Na druhom mieste skončil Stefan Küng (Groupama-FDJ) a tretí Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).

Veľkým prekvapením bol výkon Mathieu van der Poela, ktorý predviedol časovku svojho života. Na Pogača stratil iba 31 sekúnd, takže sa mu podarilo udržať sa vo vedení celkového hodnotenia. V žltom drese teda zostane aj v šiestej etape. Pogačar sa posunul na druhé miesto celkového poradia a na Van der Poela stráca už iba 8 sekúnd.

Zostrih 5. etapy Tour de France 2021:

„Neurobil som žiadnu chybu. Na moju jazdu vyšlo dobre aj počasie. Niektorí mali bohužiaľ mokrejšiu cestu, no ja som mal ideálne podmienky. V minulosti som urobil pri časovke chyby, keď som odštartoval prirýchlo. Tu som však našiel dobré tempo už v úvodnom stúpaní a udržal som ho až do konca. Dnes išlo o to nestratiť čas a ja som ho získal. Som samozrejme šťastný,“ povedal v cieli Pogačar.

Rozdelenie dresov po 5. etape Tour de France

Výsledky po 5. etape Tour de France 2021

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu