Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Svetlá

Test: Svetlá Halfords 1600L a 50L

Silné a s dlhou výdržou.
Hodnotenie: 3.5/5
75
Biker
Test: Svetlá Halfords 1600L a 50L

Hodnotenie: Tri LED diódy a powerbanka v jednom za skvelú cenu.

Plusy:

  • Naozaj silné svetlo
  • Dlhá výdrž

Mínusy:

  • Všetky tri LED diódy majú rovnaký rozptyl

Halfords 1600L je najsilnejším svetlom z celého tohto testu. Ako názov napovedá, dokáže pred seba vrhnúť až 1 600 lúmenov svetla. Na výber ponúka aj množstvo slabších módov. V tom najsilnejšom totiž vydrží svietiť len približne hodinu. Po ňom výkon automaticky zníži na veľmi intímnych 15 lúmenov. Výhodou takto výkonného svetla však vždy je to, že ak ho trochu stlmíte, môžete sa tešiť na naozaj dlhú výdrž. Pri približne polovičnom výkone 640 lúmenov tak dokáže svietiť viac ako dve hodiny. Stále s ním pritom môžete jazdiť na úplne neosvetlených cestách. Výkon 240 lúmenov zas v pohode stačí na jazdu nočným mestom. Okrem piatich módov stáleho svietenia sú tu aj dva blikajúce a jeden, pri ktorom svetlo pulzuje. Svetlo vás zároveň dokáže varovať, keď šťava v zabudovanej batérii klesne.

V zadnej časti nájdete aj klasický USB port, z ktorého si môžete nabiť telefón či GPS.

Predné svetlo sme skombinovali so zadným modelom 50L. To je veľmi jednoduché – ponúka sedem rôznych módov aj indikátor nabitia. V tom najsilnejšom dokázalo svietiť presne dve hodiny (o polhodinu menej, než udáva výrobca). Je dobre viditeľné aj zo strán. Spoločne tvoria veľmi výkonnú kombináciu za dobrú cenu.

Špecifikácia:

Halfords 1600L

  • 228 g
  • Tri Cree LED diódy,
  • Osem módov: 1 600, 1 000, 640, 240, 15, denné blikanie, blikanie, pulzovanie,
  • IP5

Halfords 50L

  • 46 g
  • Sedem módov

 

Pokračovať na testy svetiel:

Foto: Bikeradar

 

 

 

Vaše komentáre

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu