Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Skončí Peter Sagan v Bore? Špekuluje sa o budúcnosti v QuickStepe

"Ak si Ralph myslí, že to najlepšie už mám za sebou, je to jeho názor. Ak ma tím už nepotrebuje na to, aby dosahoval víťazstvá, tak budem prvá osoba, ktorá si pohľadá iný tím," hovorí trojnásobný majster sveta.
Martin Sarvaš
Skončí Peter Sagan v Bore? Špekuluje sa o budúcnosti v QuickStepe

Foto: A.S.O./Pauline Ballet

Petrovi Saganovi končí tento rok zmluva v tíme Bora-Hansgrohe. Samozrejme, teraz prichádza čas špekulácií.

Podľa francúzskeho denníka L’Équipe je odchod Sagana z Bory už istý a vo svojom príspevku píšu, že veľký záujem o trojnásobného majstra sveta javí belgický tím Deceuninck-QuickStep.

Momentálne ide, samozrejme, iba o dohady, avšak faktom je, že za posledné tri roky má na konte iba šesť víťazstiev a pre manažéra Bory Ralfa Denka už môže byť investovanie do Sagana nevýhodné.

V nedeľu mal Peter Sagan možnosť ukázať svoju klasikársku silu na monumente Okolo Flámska, avšak nemal dobrý deň a stále trpí následkami ochorenia Covid-19, ktoré mu zásadne narušilo zimnú prípravu. „Potrebujem aj naďalej pracovať, aby som sa dostal do formy, ktorú som mal predtým, ako som sa nakazil koronavírusom“ povedal Sagan po pretekoch.

Konflikt Sagana s Denkom

Sagan sa dostal nedávno do kofliktu s manažérom Bory Ralfom Denkom, ktorý na jeho adresu povedal: „Sme mu veľmi vďační za to, čo pre nás urobil. Vďaka nemu sa dostalo našim sponzorom veľa publicity.“

Blíži sa však jeseň jeho kariéry a Peter je jeden z najlepšie platených profíkov v pelotóne. Musíme sa zamyslieť aj nad tým, či mu aj naďalej za to chceme platiť alebo radšej zainvestujeme do mladších pretekárov.“

Sagan odpovedal veľmi rázne: „Necítim sa byť starý a podľa mňa ešte nie som v jeseni mojej kariéry, stále mám čo ukázať a dokážem víťaziť napriek tomu, že prípravu mi narušil Covid-19.“

„Ak si Ralph myslí, že to najlepšie už mám za sebou, je to jeho názor. Ak ma tím už nepotrebuje na to, aby dosahoval víťazstvá, tak budem prvá osoba, ktorá si pohľadá iný tím.“

Budúcnosť v QuickStepe?

Faktom však zostáva, že asi nebude veľa tímov, ktoré dokážu dorovnať výšku momentálneho kontraktu Petra Sagana v Bore, kde zarába okolo 5 miliónov ročne.

Špekulácie o budúcnosti Petra Sagana v tíme Deceuninck-QuickStep sú spojené aj so značkou Specialized, keďže oba tímy jazdia na ich bicykloch a Specialized sa sčasti podieľa aj na Saganovom plate.

“Za istých podmienok sa zaujímam aj o Petra. Ale ešte sme sa o ničom nebavili, takže vám neviem povedať viac,” povedal manažér QuickStepu Patrick Lefevere pre Het Nieuwsblad.

Lefevere už raz Sagana odmietol, ešte keď mal 17 rokov a prišiel do QuickStepu na testovanie. „Vtedy som bol o niečo hlúpejší ako som teraz. Okrem toho som nemal tlmočníka a Peter vtedy nerozprával po anglicky ani taliansky. Doteraz si to vyčítam,“ hovoril Lefévére v rozhovore pre magazín Rouleur.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu