Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Van der Poel a celý Alpecin-Fenix odstupuje z UAE Tour, v tíme mali pozitívny test na Covid-19

Po víťaznej úvodnej etape UAE Tour musel Holanďan z pretekov odstúpiť.
Martin Sarvaš
Van der Poel a celý Alpecin-Fenix odstupuje z UAE Tour, v tíme mali pozitívny test na Covid-19

Mathieu van der Poel musel spolu s celým tímom odstúpiť z pretekov UAE Tour 2021. Dôvodom je pozitívny test na koronavírus Covid-19, ktorý našli jednému z členov tímu Alpecin-Fenix.

Van der Poel včera pritom vyhral ťažkú úvodnú etapu. Na druhú etapu už nenastúpil nikto z tímu Alpecin-Fenix.

„Môžeme potvrdiť, že sme odstúpili z pretekov. Viac informácií poskytneme čoskoro. Teraz je pre nás hlavne podstatné zdravie všetkých, ktorých s a to týka,“ píše sa v stanovisku tímu.

Organizátor pretekov UAE Tour RCS Sport informoval, že člen tímu mal pozitívny test z nedeľného večera. Všetci členovia tímu sú v karanténe a v najbližších dňoch podstúpia ďalšie testy.

„Alpecin-Fenix sa dohodol s organizátorom, že odstúpi z pretekov pre bezpečie všetkých pretekárov,“ informovali organizátori.

Koronavírusom si nedávno prešiel aj Peter Sagan spolu s bratom Jurajom a tímovým kolegom Erikom Baškom počas sústredenia na ostrove Gran Canaria.

Z toho dôvodu nebude štartovať na otváracích belgických klasikách na konci februára Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne – Brusel – Kuurne.

Program pretekov Petra Sagana po otváracom víkende by mal zostať zachovaný a prvé preteky v sezóne by mal absolvovať v sobotu 6. marca – Strade Bianche, potom nasleduje Tirreno-Adriatico a Milan-San Remo.

Vaše komentáre

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu