Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert vyhral štvrtý titul majstra Belgicka v cyklokrose

Martin Sarvaš
Wout van Aert vyhral štvrtý titul majstra Belgicka v cyklokrose

Wout van Aert vyhral cez víkend štvrtý titul majstra Belgicka v cyklokrose, avšak momentálne sa už sústredí na Majstrovstvá sveta v Oostende, ktoré sú na konci januára.

26-ročný jazdec tímu Jumbo-Visma odjazdil takmer celé preteky v Meulebeke osamote na čele a vyhral s  20-sekundovým náskokom pred Toonom Aertsom. Na treťom mieste skončil Michael Vanthourenhout.

Van Aert po pretekoch priznal, že sa necítil dobre a nemal dosť energie, ale pred týždňom sa stal otcom, čo mu zjavne dodalo extra motiváciu. „Nechcel som to hovoriť pred pretekmi, ale posledných šesť nocí som takmer vôbec nespal a chýbala mi energia. Z titulu sa však veľmi teším a chcel by som ho venovať synovi Georgesovi a manželke Sarah.“

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Team Jumbo-Visma cycling (@jumbovisma_road)

Wout van Aert and Mathieu van der Poel sú, samozrejme, najväčšími favoritmi v boji o titul majstra sveta 31. januára, avšak Belgičan sa nechce sústrediť na jeho osobný súboj s Van der Poelom.

„Na majstrovstvá sa už pripravujem a trať by mi mala perfektne sedieť a čo sa týka mojich schopností v cyklokrose, tak si myslím, že by som mohol dosiahnuť level, ktorý potrebujem na výhru,“ povedal Van Aert pre Het Nieuwsblad.

„Majstrovstvá sveta nevnímam ako súboj mňa a  Mathiuea. To by bol veľmi zlý prístup. Ale viem, že na to, aby som sa stal majstrom, sa musím pobiť práve  s ním. Ďalšie dva týždne sa využijem na to, aby som sa kondične opäť posunul o krok ďalej,“ dodal Wout van Aert.

Momentálne má na pláne tréningový kemp v Španielsku s celým tímom Jumbo-Visma, potom nasledujú cyklokrosové preteky v Mole [Zilvermeercross], v Hamme [X2O Trofee], Overijse [svetový pohár] a sezónu ukončí majstrovstvami sveta.

 

 

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu