Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Anna van der Breggen predviedla krásny 40 km sólo únik a stala sa majsterkou sveta (+video)

V špurte o druhé miesto sa snažila domáca Elisa Longo Borghini spomaliť súperku Annemiek van Vleuten lakťom, ale Holanďanka bola aj tak rýchlejšia.
Martin Sarvaš

To najlepšie z MS v cyklistike žien, Imola 2020:

Holandská cyklistka Anna van der Breggen sa stala majsterkou sveta v cyklistike. V talianskej Imole bola najrýchlejšia na 124 km dlhej trati s prevýšením 1919 metrov a do cieľa prišla v čase 4:09:57 hod.

30-ročná Van der Breggen sa stala pred dvomi dňami aj majsterkou sveta v časovke a tento rok vyhrala aj celkové hodnotenie na etapáku Giro Rosa, holandské majstrovstvá i majstrovstvá Európy v časovke.

Anna van der Breggen predviedla ma svetovom šampionáte 41 km sólo únik, keď sa jej podarilo odtrhúť od súperiek v stúpaní na Col de la Petite Forclaz.

Striebornú medailu vyhrala krajanka víťazky Annemiek van Vleuten, ktorá v závere prešpurtovala domácu pretekárku Elisa Longo Borghini.

Špurt medzi van Vleuten a Longo Borghini však nebol úplne čistý, pretože Talianka sa pokúsila lakťom spomaliť Holanďanku, ale napokon sa jej to aj tak nepodarilo.

Výsledky Majstrovstiev sveta v cyklistike, Imola 2020
1 Anna van der Breggen (Netherlands) 4:09:57
2 Annemiek van Vleuten (Netherlands) 0:01:20
3 Elisa Longo Borghini (Italy)
4 Marianne Vos (Netherlands) 0:02:01
5 Liane Lippert (Germany)
6 Lizzie Deignan (Great Britain)
7 Kasia Niewiadoma (Poland)
8 Cecilie Uttrup Ludwig (Denmark) 0:02:41
9 Lisa Brennauer (Germany) 0:03:08
10 Marlen Reusser (Switzerland)

Vaše komentáre

Aktuality

10:37 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

14.04.2024 Tom Pidcock bol v záverečnom šprinte štvorčlennej skupiny Amstel Gold Race najrýchlejší, Van der Poel mimo boja o víťazstvo.

Na druhom mieste v pretekoch skončil švajčiarsky jazdec Marc Hirschi, ktorý bol počas celých pretekov naozaj aktívny, avšak v šprinte na Pidcocka nestačil. Na treťom mieste v pretekoch skončil Tiesj Benoot.

Zavrieť reklamu