Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel je ešte univerzálnejší jazdec ako Sagan, hovorí Matteo Trentin (+video)

Bude sa musieť rozhodnúť, čo chce robiť. Nedá sa vyhrávať v cyklokrose, horskej i cestnej cyklistike, povedal taliansky cyklista.
Martin Sarvaš

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa MVDP (@mathieuvanderpoel)

Mathieu Van der Poel je jedným z najdiskutovanejších a tiež najpopulárnejších ľudí súčasnej profesionálnej cyklistiky. Nielen vďaka dobrým výsledkom, ale najmä vďaka jeho univerzalite vrámci disciplín. Patrí medzi najlepších na ceste, na MTB i v cyklokrose.

Tento rok vyhral majstrovstvá Holandska, jednu etapu na Tirreno-Adriatico, jednu etapu na BinckBank Tour (50 km sólo únikom), kde vyhral aj celkové hodnotenie a dosiahol aj najväčší výsledok v kariére, keď zvíťazil na monumente Okolo Flámska. Od roku 2014 má na konte dokopy 27 profesionálnych výhier.

Mnoho ľudí prirovnáva Van der Poela k Petrovi Saganovi.

„Je jednoducho silný. Nevieme, či je vrchár, lebo nikdy nejazdil preteky, podľa ktorých by sa dalo zistiť, či je dobrý aj na 20-minútovom stúpaní. Ale samozrejme, je skutočne rýchly,“ povedal o Van der Poelovi známy klasikár Matteo Trentin.

„Je skutočne univerzálny, najmä v rýchlych dojazdoch do kopca a keďže prišiel zo sveta horských bicyklov a cyklokrosu, má niečo naviac ako my. A tiež je výborný šprintér.“

„Je iba niekoľko ľudí ako je on. Sagan bol rovnaký, ale on je asi ešte univerzálnejší jazdec ako Sagan. Keď sa Peter rozhodol, že ide na cestu, išiel na cestu a skončil s cyklokrosom a MTB.“

„Van der Poel za sebou necháva cyklistov v cyklokrose, na horskom bicykli aj na ceste. Ale na konci majstrovstiev sveta [pozn. 2019] sme videli, že nie je neporaziteľný. Ak chcete vyhrávať veľké preteky, musíte pretekať dokonale,“ pokračuje Trentin.

Rozhovor s Matteom Trentinom o Mathieu van der Poelovi:*

„Bude sa musieť rozhodnúť, čo chce robiť. Nedá sa vyhrávať v cyklokrose, horskej i cestnej cyklistike. Je mladý a dokáže regenerovať, ale s vekom sa bude musieť rozhodnúť.“

Podobný názor vyjadril aj Peter Sagan: „Je skôr otázka na neho, či nerozmýšľal, že by sa sústredil na cestnú cyklistiku. Snaží sa napchať dve nohy do jednej topánky a to je náročné.“

„Môže vyhrať všetko. On je prosto iná liga ako my. Keď sa pozriete naňho, Van Aerta, Pogačara, Evenpoela – prišli do World Tour a ihneď majú výsledky. Keď ste raz na vrchole, je ťažké tam zostať a obhájiť svoje meno. Niekedy je to ešte ťažšie, ako vyhrávať,“ dodal Matteo Trentin.

*Rozhovor s Matteom Trentinom vydal kanál FloBikes iba nedávno, ale ide o starší rozhovor z minulého roka. 

Vaše komentáre

Aktuality

16:28 Peter Sagan sa z Brazílie vrátil naspäť do Európy (+galéria).

Peter Sagan bol so svojím tímom Specialized Factory Racing na úvodnom kole Svetového pohára v horskej cyklistike v brazílskej Mairiporã. Vzhľadom na svoju formu a predchádzajúce zdravotné problémy sa rozhodol v pretekoch neštartovať. Nenastúpi ani do druhého kola svetového pohára, ktoré sa uskutoční už tento víkend, taktiež v Brazílii.

10:37 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

Zavrieť reklamu