Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Galaxy ponúka detské bicykle s novými rámami pre rok 2020

Galaxy pravidelne inovuje svoje modely bicyklov a výnimkou nie sú ani detské bicykle. Možnosť modernizovať rám býva vždy užitočné, pretože zaradenie nových technológií spracovania môže priniesť nižšiu hmotnosť, ale aj pevnejšie spoje. Pozrite sa, ako sa značka z Písku s novými výzvami popasovala.
Biker
Galaxy ponúka detské bicykle s novými rámami pre rok 2020
Bicykle pre najmenších

Nezapočítavame roztomilé odrážadlo Kosmík 12″, ale klasické šliapacie koleso 16″, ktoré na deti v tomto prípade čakajú s balančnými kolieskami, krytom reťazu a odrazkami.

Výber začína hneď pomerne pestro. Buď pre potomka zvolíte duralový rám (chlapčenský Sputnik, dievčenský Tauri) alebo zostanete u oceli (chlapčenský Mars, dievčenský Mira), ak chcete ušetriť. Osadenie sa potom líši minimálne, vo všetkých prípadoch majú bicykle „véčka“ vpredu a zadnú brzdu vyriešenú klasickým torpédom.

Začínáme s prehadzovačkou

Prehadzovačka sa obecne začína montovať na pätku rámu pre 20″ koleso a nie je tomu inak ani u nových detských Galaxy. Novým rámom sa pyšnia na seba sa podobajúce modely Neptun a Cetis, rozdiel medzi nimi sa skrýva pod vrstvou laku.

Hádate správne, aj v tomto prípade je na výber z hliníkovej zliatiny a oceli. Dievčenskú variantu zastupuje dvadsaťpalcová Ida. Nízky rám môže byť povedomý z predchádzajúceho ročníku. Presne tak – tu se zmenila len ponuka farebných variant po vzore všetkých nových Galaxy.

Takzvané „dvadsiatky“ nemajú veľký priestor pre experimentovanie

Čo se osadenia týka, roky slúži pre najmenšie detské bicykle rada prehadzovačiek Shimano FT-35 so šiestimi rýchlosťami, radenými z riadidiel otočným Shimanom Revoshift. Ide o spoľahlivú kombináciu s minimálnou potrebou údržby.

Veľké zásahy pre zriaďovanie nevyžadujú ani ráfkové brzdy Nexelo a ďalším odolným komponentom sú kľuky Prowheel. Veľmi diskutovanou témou u detských bicyklov je hmotnosť.

Najlepšie si v tejto veľkostnej kategórii stojí Galaxy Cetis, ktoré vďaka novému hliníkovému rámu zrazilo váhu k 9,5 kg aj so všetkými doplnkami.

Novinky Ruby a Aries doplní ľahučký Kentaur

A sme na exkurzii medzi dvadsaťštvorkovými bicyklami. Obľúbená kategória sa naďalej snaží zmazať maximum rozdielov medzi detským a dospelým bicyklom, čo je vidieť aj z proporcií jednotlivých rámov. Rovné horné rámové trúbky už kompletne nahradili prehnuté profily pre zväčšenie priestoru k manipulácii, nasadaniu a zosadaniu.

So starou verziou rámu ľahko zaostávali modely Ruby a Aries, ale pre rok 2020 deficit zmazali. Úplnou novinkou je potom model Kentaur, pomyselný vrchol ponuky. Ten pre dosiahnutie maximálne nízkej váhy robí všetko – rám aj vidlica sú z hliníkovej zliatiny, moc nepridáva ani 1×9 radenie Shimano Acera a zapletené kolesá Nexelo s plášťami Kenda.

Ostatné modely v ponuke 24″ predstavujú hlavne voľnosť výberu. Môžete zvoliť základné oceľové prevedenia, (Ruby, Aries) alebo naopak maximálne „nabité“ hliníkové Pavo s odpruženou vidlicou SR Suntour a presmykačom, vďaka ktorému sa počet prevodov navýšil na celých 21. Záleží tak len na vás, aká špecifikácia bude pre vaše detičky a ich hry vhodnejšia.

Vesna, Merkur a Orbit pre väčšie deti

Ponuku doslova detských modelov zakončujú tri horské bicykle na ráfikoch o priemere 26″. Galaxy hlási skladom dámsku „dvadsťšestku“ Vesna, známy model už z predchádzajúceho roku a po novom taktiež v tyrkysovej alebo bielej farbe.

Vesna prenáša všetky prvky dospelých modelov – však im nie je ďaleko. Nechýba odpružená vidlica SR Suntour, pohon od Shimana či plášte Kenda. Podobne koncipovaný je model Merkur, jeden z mála bicyklov, využívajúci stávajúci rámový základ z predchádzajúceho roku. Ale aj tu je novinka – Merkur prichádza v novom, zelenom sfarbení svojho duralového rámu, ale aj detailov v mene rovnako farebných polepov na odpruženej vidlici či ráfikoch.

Galaxy Orbit je naopak maximálne odľahčený a zastáva jednoduchosť užívania – nepotrebuje presmykač ani odpruženú vidlicu a rám je z ľahkej hliníkovej zliatiny. Jedná sa tak o skvelo ovládateľný a ľahký bicykel, ktorý dá svojmu malému majiteľovi veľký priestor pre správne návyky a vhodnú jazdnú techniku.

Väčšina detských bicyklov z článku je už na predaj teraz, ďalšie prídu do obchodov v priebehu roku. Takže pokiaľ ešte váhate, môže byť nový Galaxy zaujímavou voľbou, a to nielen cenovo.

Ďalšie informácie nájdete na www.galaxy-bike.cz.

Vaše komentáre

Aktuality

16:39 43-ročný Alejandro Valverde suverénne vyhral gravelové preteky Svetového pohára La Indomable.

Valverde zvíťazil na 96-kilometrovej trati s prevýšením 2 400 m v španielskej provincii Almeria. Na druhom mieste skončil francúzsky jazdec Hugo Drechou (Groove Gravel) pred Portugalčanom Tiagom Ferreirom (Vouzela BH).

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Zavrieť reklamu