Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Program pretekov Petra Sagana: Miláno-San Remo, Tour de France aj Giro. Belgické klasiky aj Paríž-Roubaix vynechá

Peter Sagan má momentálne v programe 6 pretekov. Medzi Tour a Giro je iba 12-dňová prestávka, takže počas 58 dní čaká cyklistov dokopy 42 etáp.
Martin Sarvaš

Peter Sagan zverejnil počas včerajšej tlačovej konferencie svoj program pretekov v sezóne 2020. Začne  už  1. augusta na jednodňových pretekoch Strade Bianche, bude bojovať o ôsmy zelený dres na Tour de France a premiérovo sa predstaví na Giro d’Italia.

Sagan sa tak tento rok nepredstaví na belgických klasikách, na Paríž-Roubaix a ani na Okolo Slovenska (16. – 19. septembra), kde by však nemal chýbať jeho brat Juraj a tretí Slovák v Bore Erik Baška.

Program Petra Sagana v sezóne 2020

  • 1. augusta: Strade Bianche (Tal.)
  • 5. augusta: Miláno – Turín (Tal.)
  • 8. augusta: Miláno – San Remo (Tal.)
  • 12.-16. augusta: Critérium du Dauphiné (Fr.)
  • 29. augusta – 20. septembra: Tour de France (Fr.)
  • 3. októbra – 25. októbra: Giro d’Italia (Tal.)
V Monaku si užíval chvíle so synom

Sagan je momentálne so svojím tímom Bora-Hansgrohe v tréningovom kempe v rakúskom stredisku Ötztal.

„Sme vo výške 2050 metrov a bývame v hoteli, ktorý otvorili len kvôli nám. Sme tu desiati. Keď som sa sem balil, rozmýšľal som, čo si vôbec pobalím. Bolo to po prestávke také divné. Ale teraz sa na to pozerám tak, že ako keby ani koronavírus nebol. Tu v Rakúsku sa ľudia stretávajú tak ako predtým, ako keby sa nič nestalo,“ opísal sústredenie Peter Sagan.

„Malo význam dať si nejaké voľno, aby som sa dobre pripravil. Užíval som si chvíle so synom v Monaku. Keď sa to pootváralo, trénoval som, ako som mal. Nemohol som mesiac a pol vychádzať na ulicu, bolo to ťažké. Trénoval som na trenažéri a vlastnou váhou v byte. Od 4. mája sme moli ísť von, do Francúzska som mohol ísť až o týždeň neskôr. Vyskúšal som si aj blízke kopce, ktoré sa pôjdu aj na Tour de France.“

Sezóna bude krátka, ale o to náročnejšia

Posunutá sezóna sa začne pretekmi Strade Bianche v Taliansku, kde nebude chýbať ani Peter Sagan. O týždeň ho čaká monument Miláno – San Remo (8. augusta) a pred Tour 2020 ešte absolvuje preteky Miláno – Turín (5. augusta) a Critérium du Dauphiné (12.-16. augusta).

Tour de France odštartuje 29. augusta a potrvá do 20. septembra. Len 12 dní po Tour má na pláne Sagan svoj premiérový štart na druhej Grand Tour sezóny Giro d’Italia (3. – 25. októbra), takže takže počas 58 dní čaká cyklistov dokopy 42 etáp.

„Štarty na Tour a na Gire beriem ako výzvu. S organizátormi Gira som sa dohodol, bol som aj na prezentácii a podali sme si ruky, že pôjdem. Chcel som dodržať slovo. Môj cieľ je na oboch pretekoch získať dresy v bodovacej súťaži,“ povedal Sagan.

Na otázku, či sezónu ukončí na pretekoch Giro d’Italia ešte nevedel odpovedať a neúčasť na klasikách zobral ako fakt: „Lombardia sú ťažké preteky, skôr by som chcel skončiť na niečom ľahšom. Uvidíme, ako sa ešte upraví kalendár, možno do neho ešte zaradia MS, ak sa nepôjdu vo Švajčiarsku. To, že nepôjdem klasiky beriem tak, že nemôžem mať v živote všetko. Takto sa to vyvinulo, nič s tým neurobím. Sezóna bude krátka, ale o to náročnejšia.“

 

Vaše komentáre

Aktuality

16:28 Peter Sagan sa z Brazílie vrátil naspäť do Európy (+galéria).

Peter Sagan bol so svojím tímom Specialized Factory Racing na úvodnom kole Svetového pohára v horskej cyklistike v brazílskej Mairiporã. Vzhľadom na svoju formu a predchádzajúce zdravotné problémy sa rozhodol v pretekoch neštartovať. Nenastúpi ani do druhého kola svetového pohára, ktoré sa uskutoční už tento víkend, taktiež v Brazílii.

10:37 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

Zavrieť reklamu