Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tybor si ustrážil dres víťaza bodovacej súťaže na Tour of Rhodos

Lepšie umiestnenie v celkovom poradí ušlo Slovákovi v poslednej etape.
Biker
Tybor si ustrážil dres víťaza bodovacej súťaže na Tour of Rhodos

Zdroj: Slovenský zväz cyklistiky, foto: Martin Fraňo

Z etapových pretekov na gréckom Rhodose si Patrik Tybor prináša domov dres lídra bodovacej súťaže. Z našliapnutého výsledku predošlých dní vyšla Tyborovi len táto jedna časť. Neskorou reakciou na odídenú skupinu stratil v poslednej etape miesto v top 10 celkového poradia.

Kontinentálny tím Dukla Banská Bystrica štartoval na trojdňových etapových pretekoch International Tour of Rhodes (UCI 2.2).

Zostava v zložení Patrik Tybor, Marek Čanecký, Lukáš Kubiš, Andrej Cully, Juraj Bellan, Martin Vlčák a Martin Chren bola prvý i druhý deň veľmi aktívna. Po piatkovom Tyborovom rozhodujúcom úniku dňa, kedy vybojoval dres lídra bodovacej i vrchárskej súťaže a usadil sa v top 5 priebežného poradia, nastúpili naši jazdci s jasnými cieľmi i do poslednej etapy.

Na pretekárov v nedeľu čakalo celkovo 163 km a 2086 výškových metrov. Po dvoch aktívnych dňoch sa dnes Duklákom nepodarilo zachytiť rozhodujúci únik dňa, v ktorom bol i líder celkového poradia. Balík vzadu prestal ťahať, a miešalo sa kartami celkového poradia. Patrik síce ustrážil červený dres lídra bodovacej súťaže, no v celkovom poradí sa prepadol do tretej desiatky.

Víťazstvo v etape si pripísal víťaz prvého dňa a zároveň celkový líder pretekov, Nór Soren Waerenskjold.

„Dnes nás čakala najťažšia etapa. Od štartu som sa dostal do úniku, ale pred prémiou nás zišli. Potom to skúšal aj Čanecký s Kullym, a nekôr i Bellan, ale to bolo už neskoro. V kopcoch sa šlo ostré tempo a vpredu zostala skupina 35 ľudí, v ktorej sme chýbali. Ja som dnes vôbec nemal deň. Nohy prázdne a žiadna sila, celý čas som trpel. Chalani sa mi aj snažili pomôcť v kopci, ale na viac som nemal. Na druhom kopci nám povedali, že máme stratu 6 min. To mi bolo už jasné, že celkové poradie je stratené, čo ma veľmi mrzí a ospravedlňujem sa za to,“ povedal po pretekoch Patrik Tybor.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu